• ارتباط مستقیم با انجمن
  • info@ircfa.com
logo-(1)logo-(1)logo-(1)logo-(1)
  • جشن بهاره ی چین
  • روز ملی خلیج فارس
  • صفحه اصلی
    • عضویت
    • ارتباط با ما
  • درباره انجمن
    • ایران و چین
    • جشن سالانه
  • اخبار
    • اخبار برگزیده
    • خبرنامه انجمن
    • مقالات و پژوهش های ایران و چین
    • کتاب ها
خبر های ۱۲ آبان ۱۳۹۹
2020-11-02
خبر های ۱۵ آبان ۱۳۹۹
2020-11-05
موضوعات
  • دسته‌بندی نشده
برچسب ها
  • 14 آبان 1399
  • اخبار اقتصادی چین و ایران
  • اخبار تجاری چین و ایران
  • اخبار فرهنگی چین و ایران
  • اخبار هنری چین و ایران
  • انجمن دوستی ایران و چین
  • ایران

فهرست سرخط اخبار امروز، ۱۴/آبان/۱۳۹۹:

  • روزنامه دنیای اقتصاد:
  1. بازگشت رونق دوباره به بازار اکران فیلم‌ها در چین
  2. [cl-popup title=”الگوی اژدهای طلایی در شکست غول کرونا” show_on=”text” btn_label=”خبر منتخب – الگوی اژدهای طلایی در شکست غول کرونا” align=”right” size=”xl”]خبر آنلاین : کشور چین به عنوان اولین کشوری که به طور رسمی درگیر ویروس کرونا شد با در پیش گرفتن یک سیاست سخت گیرانه توانست این ویروس وحشی را مهار کند که اکنون می تواند به الگویی برای بسیاری از کشورها برای کنترل و فرونشاندن تب کرونا تبدیل شود. به نقل از سایت رادیو بین المللی چین، دی ماه سال گذشته بود که مقامات چینی رسما از همه گیری نوع جدیدی از خانواده ویروس های کرونا با نام کوید۱۹ در شهر ووهان مطلع شدند. در شرایطی که قربانیان این ویروس در شهر ووهان مرز هزار نفر را رد کرده بود مقامات چینی از اتخاذ تصمیمات جدی برای مهار این ویروس خبر دادند. ووهان در ۲۳ ژانویه به قرنطینه رفت و کلیه رفت و آمدها به این شهر و همچنین دیگر شهرهای استان هوبئی که ووهان نیز جزو آنهاست ممنوع شد. در کنار اینها همکاری مردم با دولت در مهار بیماری نیز رکن دیگری در موفقیت این کشور در مهار بیماری بود. نکته جالب توجه اینکه با وجود جهش چندباره بیماری کرونا و شیوع دوباره آن در جهان که به دنبال آن، پای این ویروس منحوس دوباره به چین باز شد، این کشور به دلیل همان رویه ای که در موج نخست بیماری در پیش گرفته بود، توانست این بیماری را دوباره به خوبی تحت کنترل درآورد. اما پرسشی که در این میان مطرح می گردد این است که اهالی سرزمین اژدهای طلایی چگونه توانستند به این موفقیت دست یابند؟ با طرح این سوال و با نگاهی به روند یک سال گذشته شیوع جهانی ویروس کوید۱۹ و مقایسه روش مدیریت این بیماری در کشورهای گوناگون با مدیریت چشم بادامی ها می شود به راه حلی مناسب برای فروکش کردن تب بالای کرونا در کره خاکی رسید. ما نیز در ادامه نگاهی به این راهبرد چینی می اندازیم.

    اعمال مقررات سختگیرانه // بدون تعارف باید گفت در چین، چندپاره گویی و آشفتگی مدیریتی در نقشه راه دولت برای مدیریت این بیماری وجود ندارد. متولی بهداشت این کشور به عنوان مسئول اصلی مهار بیماری هر تصمیمی را که صلاح بداند گرفته و بلافاصله اجرا می شود. این در حالیست که حتی برخی کشورهای به ظاهر توسعه یافته در اجرای شیوه نامه های بهداشتی با سهل انگاری باعث شدند تا کنترل بیماری از دستشان خارج گردد. در ووهان به محض اعمال قرنطینه همه قطارها و پروازها متوقف شده و خطوط مترو شهر، اتوبوس‌ها و کشتی‌ها نیز تا اطلاع بعدی تعطیل شدند و حق انتقال و جابجایی مسافر را نداشتند. همچنین مردم ووهان تا حد امکان حق نداشتند این شهر را ترک کنند مگر اینکه موردی بسیار اضطراری وجود می‌داشت. و این شهر به مدت ۲ ماه کاملا قرنطینه شد. از سویی هر دو روز یکبار تنها یک شخص از هر خانواده برای تهیه اقلام ضروری حق خروج از خانه را داشت. و از سوی دیگر در استان ووهان برای ۹ میلیون نفر تست کرونا انجام شد. این میزان تست، یک رکورد در نوع خود به حساب می آید. در موج دوم کرونا، پکن به عنوان پایتخت چین بر خلاف موج نخست این بار اما درگیری نسبتا جدی با این بیماری پیدا کرد. با این حال سرعت عمل و اجرای قاطع شیوه نامه ها به همراه تدابیر پزشکی موثر، توانست این بیماری را به کنترل درآورد. به عنوان نمونه ۱۲ تیرماه امسال به صورت تلفنی به خانمی از منزل بیرون آمده بود خبر دادند که نتیجه تست کرونای وی مثبت است این خانم که در یکی از فروشگاه های بزرگ شهر به نام “واندا” سرگرم خرید بود بلافاصله از فرط ناراحتی خود را به زمین زده و شروع به داد و بیداد و گریه می کند. مردم با دیدن صحنه به ماموران بهداشتی موضوع را گزارش می کنند، ابتدا آن خانم کرونایی را با آمبولانس به بیمارستان منتقل کرده و سپس درب های ورود و خروج کل فروشگاه و مجموعه های داخل آن را بستند و در همان محل از همه مشتریان و کارکنان فروشگاه تست کرونا گرفتند. البته موضوع به اینجا ختم نشده و در ادامه همه افرادی که در محله مورد نظر که فروشگاه مذکور واقع شده زندگی می کنند و آن روز به این فروشگاه و رستوران های اطراف مراجعه کرده بودند و با استفاده از گوشی ها و نرم افزارهای متداول در این کشور خرید کرده بودند اطلاع دادند که چنین موردی در فروشگاه مشاهده شده و خود را برای آزمایش کرونا به مراکز درمانی معرفی کنند. از سوی دیگر بازرسان گروه کنترل بیماری های پکن با سئوال و جواب از آن خانم، فهرست تمام کسانی که او در دو هفته گذشته با آنها ارتباط گرفته بود یا وسایل نقلیه ای که سوار شده بود را شناسایی و برای تست کرونا به مراکز درمانی ارجاع دادند، با توجه به اینکه این خانم در قرنطینه خانگی بوده و تنها چند بار برای خرید از خانه به صورت غیرقانونی خارج شده و در مجموع تمامی کسانی که با وی ارتباط گرفته بودند به ۶ کارمند دفتر امور شهری، دو مغازه دار، ۴۷ کارمند فروشگاه واندا، ۶۶ کادر پزشکی و ۱۵ راننده تاکسی خلاصه شده بود، همه آنها تحت قرنطینه و کنترل درآمدند.

    تغییر شیوه های مراقبت های بهداشتی // چینی ها در روش برخورد با کرونا شیوه های مراقبتی خود را چه از بعد حاکمیتی و چه از دیدگاه اجرایی به روشی نوین و ترکیبی به مرحله اجرا گذاشتند. گرچه محوریت با شبکه بهداشت و درمان بوده و هر تصمیمی که شبکه بهداشت و درمان صلاح میدانست برای مهار بیماری بدون درنگ اجرا می شد، با این حال مردم بجای اینکه به بیمارستان بروند به صورت آنلاین با پزشکان در ارتباط بودند. به مردم اعلام شد که نیازی نیست دراین شرایط به بیمارستان و کلینیک بروند. از سوی دیگر یا پزشکان به خانه هایشان می رفتند و یا آنلاین تجویز می شدند و این به معنی حضور کمتر مردم در مراکز پزشکی و رفت و آمد کمتر آنهاست. همزمان بسیاری از کلینیک هایی که در این ایام کار ویژه ای نداشتند، تعطیل شدند. دولت خیلی زود دو بیمارستان هزار و یک هزار و ۳۰۰ تختخوابی در ووهان ایجاد کرد و اجازه نداد تا بیماران همه کشور را به آلودگی بکشند. برخی گزارشات حاکیست که بیش از ۵۰ درصد از خدمات مراقبت های بهداشتی و پزشکی حضوری در چین پس از شیوع کرونا به صورت آنلاین انجام می شد و این به بیمارستان ها امکان می داد تا با راحتی بیشتری در خدمت بیماران کرونایی باشند.

    همراهی مردم // مردم در کنار حاکمیت روی دوم سکه موفقیت چینی ها در مهار بیماری به حساب می آیند. گرچه اجرای قاطع و سختگیرانه مقررات به وسیله حاکمیت موجب می شود که کمتر کسی به فکر زیرپا گذاشتن آن بیفتد. با این حال قانون مداری در میان جامعه پرجمعیت ترین کشور دنیا امری نهادینه شده است. به عنوان مثال زدن ماسک به سرعت به یک هنجار عمومی در میان چشم بادامی های چینی جا افتاد. این در حالیست که در برخی کشورهای پیشرفت و حتی به صراحت باید گفت در کشور ما هنوز جا انداختن زدن ماسک به عنوان یک ضرورت لازم الاجرا هنوز با مشکل روبه روست. یا در کشوری مانند امریکا حتی رییس جمهور و طرفدارانش به راحتی موازین بهداشتی را به تمسخر می گیرند که بر خلاف نمایه ایست که از خود به عنوان یک جامعه پیشرفته نشان میدهند. در مجموع باید گفت، در شرایط دنیاگیری یک ویروس وحشی مانند کرونا تنها روشی که می تواند غول کرونا را شکست دهد، شیوه ایست که ساکنان سرزمین اژدهای طلایی آن را اجرا کردند.[/cl-popup]

  3. چین: آمریکا صلاحیتی برای پند و اندرز دادن درباره حقوق بشر ندارد
  4. نگرانی واشنگتن از اقدام متقابل چین علیه رسانه‌ها و خبرنگاران آمریکایی
  • خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا):
  1. افزایش نرخ رسمی ۲۴ ارز
  2. سخنگوی وزارت خارجه: مذاکرات ایران و چین متوقف نشده است
  3. در وبینار اسلام‌ستیزی در غرب / کارشناسان و اساتید مسلمان بر لزوم مقاومت در برابر اسلام‌هراسی تاکید کردند
  4. [cl-popup title=”رمزگشایی از یک «کد مهم» در توسعه چین” show_on=”text” btn_label=”خبر منتخب – رمزگشایی از یک «کد مهم» در توسعه چین” align=”right” size=”xl”]چانگ هوا/ تدوین و اجرای برنامه ملی پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و چشم‌انداز و اهداف بلندمدت کشور، یکی از روش‌های مهم حزب کمونیست چین برای اداره و ساماندهی کشور و «کد» مهمی در مدیریت امور چین به حساب می‌آید. پنجمین نشست مجمع عمومی نوزدهمین کمیته مرکزی حزب کمونیست چین پیشنهادات «در روزهای ۲۶ تا ۲۹ اکتبر سال جاری در پکن برگزار شد. در این نشست کمیته مرکزی حزب کمونیست چین برای چهاردهمین برنامه پنج‌ساله توسعه ۲۰۳۵ مورد» اقتصادی، اجتماعی و چشم‌انداز و اهداف بلندمدت کشور تا سال تصویب قرار گرفت و به این ترتیب نقشه راه توسعه چین برای ۵ تا ۱۵ سال آینده ترسیم گشت. تدوین و اجرای برنامه ملی پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و چشم‌انداز و اهداف بلندمدت کشور، یکی از روش‌های مهم حزب کمونیست چین برای اداره و ساماندهی کشور و «کد» مهمی در مدیریت امور چین به حساب می‌آید. طی هفتاد سال پس از تاسیس جمهوری خلق چین و به ویژه در ایام پس از اجرای سیاست اصلاحات و درهای باز به این سو، چین در امور بلندمدت به تدوین راهبرد، درخصوص مسائل میان مدت به ارائه طرح‌ها و برای مباحث سالیانه به طرح‌ریزی برنامه‌هایی مدون پرداخته است. همواره مسائل این سه حوزه در روندی تکاملی، همراه یکدیگر و به صورت متقابل و مکمل با هم در ارتباط بوده و در راستای تحقق توسعه پایدار، سریع و سالم اقتصاد و جامعه چین نقش بسزایی ایفا کرده‌اند. با مروری بر سیزده برنامه پنج‌ساله از زمان تاسیس جمهوری خلق چین درمی‌یابیم که مسیر فکری پایبندی به واقع‌گرایی، تحلیل دقیق تحولات داخلی و خارجی و تسلط بر قضاوت‌های مربوط به شرایط و احتمالات آینده همواره یکی از تجربیات مهم در امر تدوین این برنامه‌ها بوده است. در شرایط پیچیده و متغیر بین‌المللی، اقتصاد چین همواره عملکرد استوار خود را محفوظ داشته و ساختار خود هم بهبود یافته است. در سال ۲۰۲۰ میزان تولید ناخالص داخلی چین برای نخستین بار از رقم ۱۰۰ تریلیون یوآن فراتر خواهد رفت؛ و در عین حال دستاوردهای عملی مبارزه چین با فقر توجه جهانیان را به خود جلب کرده است، روندی که در نتیجه آن ۵۵ میلیون و ۷۵۰ هزار فقیر ساکن درمناطق روستایی از دام فقر رها شده و به این ترتیب معجزه‌ای در تاریخ جهانی مقابله با فقر به وقوع پیوسته است. در ادامه همین روند، سطح زندگی مردم چین به گونه‌ای قابل توجه رشد کرده و میزان اشتغالزایی در شهرها و استان‌ها از رقم ۶۰ میلیون نفر گذشته است؛ باز در ادامه همین فرآیند، بزرگترین ساختار بیمه تامین اجتماعی در جهان ایجاد شده و بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون نفر تحت پوشش بیمه درمانی مرتبط با هزینه‌هایی اولیه درمانی قرار گرفته و در همین چارچوب در حدود یک میلیارد تن نیز تحت پوشش بیمه عمر قرار گرفته‌اند. کسب دستاوردی استراتژیک و عظیم در مبارزه با فراگیری ویروس کرونا و تحقق نخستین نمونه کنترل و مدیریت فراگیری ویروس در جهان از سویی و از سرگیری کامل کسب و کارها از دیگر سو موجب شد تا چین به عنوان نخستین ساختار اقتصادی شاخص در جهان که پس از کرونا رشد اقتصادی مثبت را در کارنامه خود ثبت کرده، به جهانیان معرفی شود. در حال حاضر، حرکت چین به مرحله توسعه کیفی و با کیفیت بالا تغییر جهت داده و در این فضا اموری چون مزیت‌های قابل توجه ساختاری، ارتقای کارآیی حاکمیتی، بهبود بلندمدت شرایط اقتصادی، مواد اولیه سرشار، همچنین منابع انسانی غنی، فضای گسترده بازار، شاخصه انعطاف‌پذیری در توسعه قدرتمند و ثباتی کلان در حوزه اجتماعی را محقق کرده است. آغاز دوران «چهاردهمین برنامه پنج ساله»  در واقع ایامی است که در پس تحقق ایده جامعه مرفه چینی و عملی شدن اهداف تلاشگرانه صدساله نخست کشور رخ داده و با بهره‌گیری از این فضا، روندی جدید در ایجاد یک کشور مدرن سوسیالیستی در پیش گرفته خواهد شد تا کشور به سوی نخستین دوره پنج ساله از اهداف تلاشگرانه صدساله دوم بتازد و در این فرآیند چین را به دوران جدیدی از توسعه خود وارد شد. چین در طول دوران «چهاردهمین برنامه پنج‌ساله» ضمن پایبندی جدی به جایگاه محوری نوآوری در مدرنیزاسیون، بر سرعت ساخت کشوری قدرتمند و دارای علم و فناوری خواهد افزود،  این افزایش سرعت همچنین شامل تسریع توسعه ساختار صنعتی مدرن، ایجاد بازار داخلی قوی نیز خواهد بود، ضمن آنکه تعمیق اصلاحات، ایجاد یک ساختار پیشرفته اقتصادی سوسیالیستی، اولویت بخشی به توسعه در مناطق کشاورزی و روستایی، ترویج جامع احیای فضاهای روستایی نیز از دیگر مشخصه‌های آن محسوب می‌شود.  در عین حال، سامان‌دهی فضاها و اراضی کشوری، ترغیب و عملیاتی‌سازی توسعه هماهنگ منطقه‌ای و شهرنشینی جدید؛ پیگیری رونق و توسعه در امور و محصولات فرهنگی و در عین حال ارتقای توان کشور در حوزه قدرت نرم و فرهنگی؛ پیگیری و عملیاتی سازی توسعه سبز و ارتقای شرایط همزیستی هماهنگ انسان و طبیعت، بهبود کیفیت زندگی مردم و بهبود سطح ساختارهای اجتماعی از دیگر اهداف این روند خواهد بود. از دیگر سو، برنامه‌ریزی در راستای توسعه و امنیت و ایجاد چین با ضریب امنیت بالاتر همواره مورد نظر قرار خواهد داشت و در این چارچوب اقدامات لازم در راستای تسریع برنامه‌های مدرن‌سازی تجهیزات دفاعی و نظامی نیز در دستور کار خواهد بود تا از مجموع این فرآیند، ساختار یکپارچه کشوری مرفه با ارتشی قدرتمند محقق شود. در این نشست همچنین اهداف بلندمدت تحقق نسبی مدرنیزاسیون سوسیالیستی تا سال ۲۰۳۵ مطرح شد. در آن زمان، حجم کلی اقتصاد چین و میزان درآمد سرانه جمعیت شهری و روستایی به سطح جدیدی خواهد رسید و بر پیشانی کشوری با خصیصه نوآوری در تمام و جوه ثبت خواهد گشت. در این دوران از قبل صنعتی‌سازی جدید، اطلاعاتی‌سازی، روندهای شهرنشینی و مدرن‌سازی در حوزه کشاورزی، موجبات ایجاد یک ساختار اقتصادی جدید فراهم آمده است. در این ایام همچنین مسئله مدرن‌سازی سیستم و قابلیت حکمرانی ملی به صورت نسبی محقق گشته، حقوق مردم برای مشارکت برابر در امور و توسعه برابر به طور کامل تضمین گشته است؛ در این ایام در چین کشوری با حکمرانی کامل قانون ساخته شده و دولتی قانونمند و جامعه‌ای قانونمدار در جریان خواهد بود.  در این روزگار فرهنگ عامه ملت و سطح تمدن اجتماعی به بلندای جدیدی دست یافته و قدرت نرم فرهنگی نیز به گونه‌ای ملموس افزایش یافته است. این روزگار، روزگاری است که در آن شیوه زندگی و تولید سبز به گونه‌ای گسترده مورد توجه قرار گرفته و شرایط زیست محیطی به طور بنیادین با بهبودی اصولی مواجه گشته؛ از جانب دیگر، میزان سرانه تولید ناخالص کشور به مقدار متوسط کشورهای توسعه یافته رسیده و همسانی در بهره‌گیری از خدمات عمومی نیز به صورتی نسبی محقق شده است. در همین فرآیند است که شکاف و اختلافات مربوط به ساکنان مناطق شهری و روستایی به میزان قابل توجه کاهش خواهد یافت. زندگی مردم زیباتر گشته و توسعه همه جانبه انسانی و رفاه مشترک تمام ملت به گونه‌ای مشخص و واضح با پیشرفتی ملموس مواجه گشته است. در این نشست همچنین مسئله گشایش سطح بالا در مواجه با جهان خارج به طور ویژه مطرح گشت که این موضوع به ایجاد موقعیت و فرصتی جدید برای تحقق همکاری‌های برد برد منجر خواهد شد. چین گشایشی عمیق‌تر از قبل در عرصه‌هایی به مراتب فراخ‌تر و با حوزه‌هایی به مراتب گسترده‌تر در مواجهه با جهان خارج را پیگیری و اجرایی خواهد کرد. با اتکا بر بازار گسترده داخلی خود، همکاری‌های بین‌المللی و عملیاتی‌سازی فضای برد برد و منافع متقابل تحقق خواهد کرد. چین نسبت به ایجاد یک ساختار باز اقتصادی جدید با قابلیت گشایشی به مراتب بیش از قبل اقدام خواهد کرد و بر این اساس به گونه‌ای همه جانبه سطح گشایش اقتصادی خود در برابر جهان خارج را ارتقا خواهد داد و از رهگذر این اقدامات تسهیلاتی را در حوزه تجارت و سرمایه‌گذاری فراهم خواهد کرد و در عین حال توسعه نوآورانه تجاری را به پیش خواهد برد ضمن آنکه با پیشبرد سازندگی مشترک ابتکار «یک کمربند یک جاده» توسعه با کیفیت بالا را پیگیری خواهد کرد و همزمان به گونه‌ای مثبت به مشارکت در امر اصلاح ساختار حاکمیت اقتصادی جهان نیز خواهد پرداخت. چین همواره به مفاهیم صلح ،توسعه، همکاری و برد برد پایبند بوده و به طور فعالانه در مسیر ایجاد روابط بین المللی جدید و جامعه با سرنوشت مشترک بشری گام برداشته است . در جریان ۴۰ سال پس از اصلاحات و درهای باز، ملت چین همواره با آغوش گشوده، با جهان همکاری کرده  و به گونه ای مستمر طی سال های متمادی در عرصه رشد اقتصاد جهانی ایفای نقش نموده که این حضور از میزان ۳۰ درصدی نیز فراتر رفته و به همین دلیل، امروز چین به یکی از منابع و عوامل اصلی ثبات و حرکت دهنده در رشد اقتصادی جهان مبدل گشته است. پکن به گرمی از حضور و بهره برداری مشترک تمام کشورهای دوست از جمله ایران از فرصت ها و منافع سرشار توسعه در چین استقبال می نماید. سفیر جمهوری خلق چین در ایران[/cl-popup]
  5. تاکید بر استفاده از ارز ملی در نشست مشترک سازمان شانگهای و اتحادیه اوراسیا
  6. چینی‌ها وضعیت بهداشت آبزیان صادراتی بوشهر را بررسی کردند
  7. چین حمله تروریستی در دانشگاه کابل را محکوم کرد
  8. [cl-popup title=”اقتصاد اول جهان، هدف‌گذاری چین برای سال ۲۰۳۵” show_on=”text” btn_label=”خبر منتخب – اقتصاد اول جهان، هدف‌گذاری چین برای سال ۲۰۳۵” align=”right” size=”xl”]تهران- ایرنا- بر اساس اطلاعیه‌ پنجمین نشست کمیته مرکزی حزب کمونیست چین، این کشور قصد دارد اقتصاد و درآمد سرانه آن را به بالاترین سطح دنیا تا سال ۲۰۳۵ برساند و با پیشی گرفتن از آمریکا، به اقتصاد شماره یک جهان تبدیل شود. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از “سی جی تی ان”، بر اساس این اطلاعیه انتظار می‌رود سرانه تولید ناخالص داخلی در چین تا سال ۲۰۳۵ به سطح میانه کشورهای پیشرفته برسد و چین به کشوری ثروتمند با قدرت اقتصادی بی‌نظیر از طریق گسترش چشمگیر گروه های با درآمد متوسط تبدیل شود. این برای نخستین بار است که پلنوم پنجم هدف بلند مدت سعادت مشترک همه مردم برای دستیابی به پیشرفت اساسی تر را مطرح کرده است که بدون تردید سبب افزایش احساس دسترسی به سود و منفعت، شادی و امنیت مردم خواهد شد به همین دلیل، جامعه جهانی اطمینان و انتظارات خود را نسبت به  اهداف توسعه چین در پیشنهاد چهاردهمین برنامه پنج ساله ابراز کرده است. دستیابی به توسعه پایدار و سالم در اقتصاد بر اساس بهبود در کیفیت و کارایی، افزایش پتانسیل رشد، بهینه سازی اقتصاد، افزایش و تشویق به نوآوری و پیشرفت و نوسازی در صنایع از دیگر چشم اندازهای چین تا سال ۲۰۳۵ است. بر اساس این اطلاعیه، نوآوری شالوده ساخت چین مدرن خواهد بود و اتکا به خود در به دست آوردن فن آوری، استراتژی توسعه ملی می باشد تقویت کشور با پرورش استعدادهای جوان و نخبه، دست یابی به نوآوری و تبدیل شدن به یک قدرت علمی را در جهان محقق خواهد کرد. در این اطلاعیه آمده است رشد اقتصادی و رشد درآمد باید همخوان باشد، ساختار توزیع ثروت بطور قابل ملاحظه ای باید تغییر کند و فرصت های برابر در سطح اجتماع، خدمات عمومی، تحصیلات و بهداشت و درمان بوجود آید احساس خوشبختی و امنیت در مردم تقویت و پیشرفت جامعه همه جانبه باشد.[/cl-popup]
  9. چین محصولات غذایی وارداتی را قرنطینه می‌کند
  10. [cl-popup title=”ترامپ یا بایدن؛ چه سرنوشتی در انتظار روابط پکن-واشنگتن است؟” show_on=”text” btn_label=”خبر منتخب – ترامپ یا بایدن؛ چه سرنوشتی در انتظار روابط پکن-واشنگتن است؟” align=”right” size=”xl”]تهران- ایرنا- چین بزرگترین رقیب اقتصادی و سیاسی آمریکا، اکنون در سکوت اما دقیق و از نزدیک، نظاره گره آخرین روز انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا است تا با مشخص نشده نتیجه، تصمیم بگیرد که در دوره چهار ساله پیش رو، چگونه باید ساز روابط خود با واشنگتن را کوک کند؛ سازی که در چهار سال اخیر و به دلیل رویکردهای یکجانبه و شاید خصمانه دونالد ترامپ، آنگونه که باید کوک نبود. به گزارش ایرنا، چین تا کنون سیاست شفافی در مورد انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا حداقل در ظاهر اتخاذ نکرده و همواره بر بی طرفی در این انتخابات و اینکه برای پکن فرقی ندارد چه کسی سکان دار کاخ سفید شود تاکید کرده است. با این حال دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا همواره در کنار ایران و روسیه، چین را به دخالت در انتخابات این کشور متهم کرده است موضوعی که نشان می دهد از دیدگاه ترامپ، پکن دوست ندارد دوران ریاست جمهوری او تمدید شود. ترامپ معتقد است چین از هشت سال دوران باراک اوباما و دموکرات ها بر این کشور به خوبی استفاده و به جای دخالت و اعزام نیرو به کشورهای دیگر به فکر تقویت اقتصاد خود بوده است و در این مسیر هم توفیق زیادی کسب کرده است. ترامپ همین چند روز پیش بود گفت تعدادی از کشورها از جمله چین می خواهند از «شر» من خلاص شوند، به نظر می رسد او کینه چین را در دل دارد و از هر فرصتی برای طعنه زدن به این کشور استفاده می کند،  وی افزود عملکردش به گونه‌ای بوده که خصومت بسیاری از کشورها علیه او را برانگیخته است. او حتی در گرماگرم مذاکرات تجاری با چین و علیرغم سفر خود به پکن، با ادبیات انتقادی علیه چین صحبت می کرد و همواره این کشور را به سرقت نواوری و مازاد تجاری در تعامل اقتصادی با آمریکا متهم می کرد. کارشناسان معتقدند از جمله عواملی که عملا منجر به تیره شدن مناسبات آمریکا با چین و سایر کشورها شده،  سیاست “نخست آمریکا” است واشنگتن بر اساس این سیاست معتقد است اول باید منافع آمریکا را در اولویت قرار داد موضوعی که باعث تضعیف روابط واشنگتن نه تنها با چین بلکه حتی با کشورهای اروپایی شده است. اما در پکن در کنار نگاه منفی که نسبت به ترامپ وجود دارد عده ای هم معتقدند از انجائیکه سیاست های ترامپ در قبال این کشور شفاف است و رویکرد اقتصادی دارد ریاست جمهوری مجدد وی به نفع چین است زیرا آنها می دانند به دنبال چه جیزی هستند این عده معتقدند دولت جو بایدن سیاست سختی در قبال پکن اتخاذ کرد هرچند حضور او جذابیت بیشتری برای شرکت های چینی دارد. مسایل اقتصادی و بازرگانی از مهمترین تنش های چین و امریکا است، ترامپ در چهار سال گذشته محدودیت های زیادی برای شرکت های چینی به ویژه شرکت های فناوری مانند هواوی اتخاذ کرد او حتی به فکر بیرون انداختن شرکت های چینی از بورس آمریکا است به طوری که تا ابتدای سال ۲۰۲۲ به انها مهلت داده است تا با مقررات تازه حسابرسی واشنگتن کنار بیایند. مساله هنگ کنگ، دخالت آمریکا در امور داخلی سینکیانگ، دریای چین جنوبی و مساله فعالیت رسانه های دو کشور از دیگر محورهای تنش بین چین و امریکا است که به نظر می رسد برای به سرانجام رساندن آن باید منتظر نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا بود.[/cl-popup]
  11. پورعلی‌گنجی ماندنی شد؛ قطبی در یک قدمی سقوط قرار گرفت
  12. قاضی آمریکایی ممنوعیت تیک تاک را لغو کرد
  13. گلوبال تایمز:انتخابات آمریکا مبارزه جهانی با کرونا را متوقف کرد
  14. تمهیدات پنهان پنتاگون برای مقابله با چین و روسیه
  • خبرگزاری صدا و سیما:
  1. در شانگ‌های / حضور ایران در سومین نمایشگاه بین المللی واردات چین
  2. همگرایی ایران با سازمان شانگ‌های و اوراسیا
  3. نخستین جلسه ردیابی منشا ویروس کرونا
  4. بیانیه کمیته مرکزی حزب کمونیست چین / تا ۲۰۳۵ چین اقتصاد نخست جهان خواهد شد
  5. تحت تاثیر افزایش تقاضای داخلی / افزایش فعالیت کارخانه‌ای چین به بالاترین سطح رسید
  6. بایدن یا ترامپ برای چینی‌ها فرقی ندارد
  • خبرآنلاین:
  1. سرشماری مناسب در چین برای توسعه کشور با بهترین کیفیت
  2. [cl-popup title=”تحول جامع «سبز» چین به ساخت جهانی پاک و زیبا کمک می‌کند” show_on=”text” btn_label=”خبر منتخب – تحول جامع «سبز» چین به ساخت جهانی پاک و زیبا کمک می‌کند” align=”right” size=”xl”]چین به عنوان کشوری بزرگ با جمعیت ۱.۴ میلیارد نفری در طول پنج سال گذشته توجه و سرمایه گذاری بی سابقه ای در مسیر حفاظت اکولوژیکی و زیست محیطی اعمال کرده است. به گزارش خبرآنلاین به نقل از سایت رادیو بین‌المللی چین، در طول پنج سال آینده انتشار کلی آلاینده های اصلی در چین همچنان روند کاهشی خواهد داشت؛ به طوری که انتشار کربن در چین تا سال ۲۰۳۵ میلادی بعد از یک دوره کاهش پایدار به کمترین میزانش خواهد رسید و متعاقب آن شرایط زیست محیطی به گونه ای اساسی بهبود پیدا خواهد کرد و هدف ساخت یک چین زیبا اساسا محقق خواهد شد. در اهدافی که در چشم انداز تعریف شده در نشست کمیته مرکزی حزب کمونیست با محور توسعه آینده چین تعیین شده است، حفاظت از شرایط زیست محیطی و تنوع زیستی و توسعه سبز دارای اهمیت فوق العاده ای است. جامعه بین الملل به راحتی می تواند شاهد عزم و اطمینان راسخ و تزلزل ناپذیر چین در مسیر توسعه سبز باشد. چین به عنوان کشوری بزرگ با جمعیت ۱.۴ میلیارد نفری در طول پنج سال گذشته توجه و سرمایه گذاری بی سابقه ای در مسیر حفاظت اکولوژیکی و زیست محیطی اعمال کرده است. داده های رسمی حاکی از آن است که چین در راستای اجرای سیزدهمین الگوی پنج ساله توسعه خود توانسته انتشار گاز دی اکسید کربن در هر واحد تولید ناخالص داخلی را در مسیری رو به کاهش حفظ کند به طوری که انرژی غیرفسیلی چین معادل ۱۵.۳ درصد از کل انرژی مصرفی این کشور را تشکیل داده است. در حال حاضر تداوم حرکت تزلزل ناپذیر چین در مسیر توسعه سبز به یکی از مفاهیم محوری حزب حاکم و هدایت کننده این کشور تبدیل شده است. بر اساس براورد آژانس های مربوطه انتظار می رود ارزش خروجی اقتصاد سبز چین تا سال ۲۰۲۵ میلادی به رقمی معادل ۱۲ تریلیون یوان برسد که این رقم برابر با ۸ درصد از تولید ناخاصل داخلی است. انتظار می رود این فاکتور تا سال ۲۰۳۵ معادل بیش از ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی چین شود. چین به عنوان یک کشور بزرگ مسئولیت پذیر همواره به شیوه ای فعالانه در مسیر مدیریت شرایط زیست محیطی جهان مشارکت داشته است. چین در طول پنج سال اخیر در زمینه صدور و تعیین طرح ملی چین در مسیر اجرای دستور کار توسعه کار ۲۰۳۰ با هدف اجرای قوانین توافق پاریس و رسیدن به هدف کاهش انتشار کربن در سال ۲۰۲۰ و جلوتر از جدول برنامه ریزی شده در جایگاه برتر جهان قرار گرفته است. مدت زمان زیادی از اظهارات «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین نگذشته که گفت چین در مسیر رسیدن به اوج کاهش انتشار دی اکسید کربن تا قبل از سال ۲۰۳۰ و تلاش برای خنثی سازی انتشار کربن تا ۲۰۶۰ تلاش خواهد کرد. «مارک لوین» از محققان سیاست گذاری حوزه انرژی که پیشتر در آزمایشگاه ملی برکلی آمریکا فعال بوده، بر این باور است هدف چین در مسیر خنثی سازی انتشار کربن احتمالا کشورهای دیگر را نیز برای اینکه اقدامات فعالانه تری نسبت به گذشته در این مسیر اتخاذ کنند، تشویق خواهد کرد. چین با تحول جامع سبز و اراده ای که در مسیر توسعه و پیشرفت اجتماعی و اقتصادی دارد همچنان به اولویت حفظ شرایط زیست محیطی پایبند خواهد بود و فعالانه در مسیر هدایت و حفظ تنوع زیستی جهان تلاش خواهد کرد و درایت و توان بیشتری را برای ایجاد جامعه بشری توسعه محور به کار خواهد بست. / ۲۳۵۲۳۵ / کد خبر ۱۴۵۰۴۷۶[/cl-popup]
  • باشگاه خبرنگاران جوان:
  1. چین تا سال ۲۰۳۵ اقتصاد شماره یک جهان می‌شود
  • خبرگزاری تسنیم:
  1. چین واردات نفت ارزان را افزایش می‌دهد
  2. طولانی ترین تونل ریلی زیر آبی جهان در چین ساخته می‌شود
  • برترین ها:
  1. نظر احمدی‌نژاد درباره آینده روابط ایران و آمریکا
  • اسپوتنیک:
  1. چین بزرگترین تونل راه آهن زیر دریایی جهان را احداث می کند

 

↓ فایل PDF شرح خبر ها

[cl-popup title=”خبرهای منتخب” show_on=”load” size=”l”]

  • الگوی اژدهای طلایی در شکست غول کرونا
  • رمزگشایی از یک «کد مهم» در توسعه چین
  • اقتصاد اول جهان، هدف‌گذاری چین برای سال ۲۰۳۵
  • ترامپ یا بایدن؛ چه سرنوشتی در انتظار روابط پکن-واشنگتن است؟
  • تحول جامع «سبز» چین به ساخت جهانی پاک و زیبا کمک می‌کند

 [/cl-popup]

مطالب مرتبط

2025-05-09

میلاد امام رضا علیه‌السلام


اطلاعات بیشتر
2025-05-08

راهنمای خرید کتاب در حوزه مطالعات چین از نمایشگاه کتاب تهران


اطلاعات بیشتر
2025-05-06

«خرده ماه‌ها: خاطرات یک سال غذا خوردن در شانگهای»


اطلاعات بیشتر

تماس با ما

تلفن تماس:
٠٩١٢١١٤١٧٨٢ آقای جعفرى – دبیر انجمن
٠٩١٢٣٠٥١٨٨٤ آقای الهامى -مدیر تارگاه
09124122160 خانم بهجتی- کارگروه عضویت
پست الکترونیک:
info[@]ircfa.com

نقشه

نشانی : تهران، شهرک غرب، خیابان سیمای ایران، بین هفتم کوچه مرداد ، پلاک 7 کدپستی 1467634867

لینک های مفید

سفارت چین در ایران

سفارت ایران در چین

مرکز تحقیقات چین، دانشگاه علامه طباطبایی

مرکز پژوهشی آسیا دانشگاه تهران

مرکز پژوهشی جاده ابریشم، دانشگاه شهید بهشتی

رادیو بین المللی چین

مرکز کنفوسیوس دانشگاه تهران

تمام حقوق این سایت متعلق به انجمن دوستی ایران و چین می باشد. (All Right Reserved By ircfa)

طراحی و توسعه رَش استودیو : Rashstudio