• ارتباط مستقیم با انجمن
  • info@ircfa.com
logo-(1)logo-(1)logo-(1)logo-(1)
  • جشن بهاره ی چین
  • روز ملی خلیج فارس
  • صفحه اصلی
    • عضویت
    • ارتباط با ما
  • درباره انجمن
    • ایران و چین
    • جشن سالانه
  • اخبار
    • اخبار برگزیده
    • خبرنامه انجمن
    • مقالات و پژوهش های ایران و چین
    • کتاب ها
رئیس جمهوری ایران: اجرای توافق جامع با چین را با جدیت پیگیری می کنیم
2024-12-05
عراقچی: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می شود
2024-12-27
موضوعات
  • اخبار برگزیده
  • ایران و چین
  • دسته‌بندی نشده
برچسب ها

روایت «مهناز» از سفر به چین؛ «شنیدن کِی بود مانند دیدن»

خانم «مهناز عبدی» خبرنگار روزنامه انگلیسی زبان «تهران تایمز» ایران که پس از ۱۰ سال، اخیرا فرصتی برای یک سفر جدید به چین داشته است، تجربه سفر جدید خود را در قالب مصاحبه با بخش انگلیسی روزنامه «چاینا دیلی» به اشتراک گذاشته و از پیشرفت های بزرگ چین در طول همین ۱۰ سال گذشته اظهار شگفتی کرده است.

به گزارش بخش فارسی رادیو بین المللی چین (CRI) ، مهناز سفر اخیرش به چین را از پکن آغاز کرد و سپس از استان های شین جیانگ، فوجیان و هاینان هم دیدن کرد. او می گوید که از تغییرات فوق العاده ای که فقط در طول یک دهه گذشته در سراسر چین شکل گرفته، شگفت زده شده است.

این خبرنگار ایرانی با دیدن حقایق و واقعیت های امروز چین، معتقد است که چین اهمیت زیادی به مفهوم توسعه مردم-محور به معنای واقعی و حقیقی آن قائل است . او می گوید فناوری و تولیدات جدید چین نه تنها موجب آسان شدن زندگی مردم شده، بلکه باعث شکل گرفتن دستاوردهای بزرگی در مسیر مدرنیزاسیون این کشور شده است.

مهناز که فرصت بازدید از نمایشگاه اکسپو بین المللی و نمایشگاه بین المللی خودرو پکن را نیز در این سفر داشت، عمیقا معتقد است که  چین در حوزه های مهمی مثل فناوری های پیشرفته جهان و انرژی های جدید پیشرفت های بسیار قابل توجهی داشته و نکته مهم تر اینجاست که این کشور نه تنها هرگز از این امتیازها به عنوان ابزاری برای برای زورگویی و خود برتر بینی در برابر دیگر کشورها استفاده نمی کند، بلکه دیگر کشورها را نیز تشویق می کند تا مطابق با شرایط خود، مسیر توسعه خود را پیدا کنند .

این خبرنگار ایرانی اعتقاد دارد که مدرنیزاسیون چینی نه تنها به سود مردم این کشور است، بلکه انگیزه و حرکتی قوی به روند توسعه در دیگر کشورها نیز تزریق می کند.

بخشی از تجربه سفر مهناز، بازدید از استان شین جیانگ است. او در جریان سفر به این استان، از شهرهای ارومچی، کاشغر و آکسو هم دیدن کرده و دستاوردهای توسعه و پیشرفت در این استان را به چشم دیده است.

او درباره نوع نگاه هدفمند دولت های غربی به استان شین جیانگ می گوید: در سال های اخیر، غربی ها این حقیقت را که استان شین جیانگ به دستاوردهای بزرگی در مسیر توسعه دست یافته است، نادیده می گیرند و همچنان اصرار به تکرار یک سری اتهامات واهی و ادعاهای دروغین درباره این استان چین دارند.

“به هرحال، من با چشمان خودم شاهد نظم و هماهنگی، ثبات و فضای باز و به دور از محدودیت در استان شین جیانگ بودم و وحدت قومی در این استان را کاملا حس کردم؛ حقیقتی که کاملا برعکس چیزهایی است که در رسانه های غربی می بینیم و می خوانیم.”

نکته مهم و جالب دیگری که مهناز درباره استان شین جیانگ اشاره می کند، «معجزه تبدیل بیابان به منطقه ای حاصلخیز» است. او به نقل از ساکنان محلی این استان می گوید که آنها با تلاش های فراوان خود، وضعیت بیابانی این استان را بهبود بخشیده اند و این موضوع باعث فراهم شدن زندگی بهتری برای آنها شده است.

استان فوجیان، یکی از بخش های مورد علاقه مهناز در سفر اخیرش به چین بود؛ منطقه ای که نقطه شروع «راه آبی ابریشم» محسوب می شود و از تاریخی طولانی و تمدنی با شکوه برخوردار است.

مهناز که قبل از سفرش به چین، چیزهای زیادی درباره طرح و ابتکار بزرگ چین به نام «یک پهنه-یک راه» مطالعه کرده بود، با سفرش اخیرش به این کشور به درک عمیق تری نسبت به این ابتکار بزرگ که ایران را نیز در بر می گیرد، رسیده است.  این خبرنگار ایرانی می گوید که این طرح و ابتکار بزرگ چین، هم گذشته ،هم زمان حال و هم آینده روابط ایران و چین را در بر می گیرد و افق همکاری های دو کشور در آینده کاملا روشن است.

بعد از پایان سفرش به چین و بازگشت به ایران، مهناز اکنون تحولات و اخبار مربوط به چین و روابط چین وایران را با دقت، توجه و علاقه بیشتری دنبال می کند  و به عنوان یک خبرنگار، امیدوار است تا از طریق روایت کردن حقایق و واقعیت های بیشتری در باره چین و روابط چین و ایران، سهم و نقش خود را در تقویت دوستی دو ملت و دو کشور چین و ایران به خوبی ایفا کند.

ماجرای سفر مهناز به چین و نوع نگاه او به این کشور و دستاوردهایش، تنها بخشی کوچک از نگاه دوستان خارجی چین به این سرزمین است. امروزه که تعداد روزافزونی از دوستان چین از گوشه و کنار جهان به این سرزمین سفر می کنند، به این درک رسیده اند که مدرنیزاسیون چین نه تنها باعث تحولات بزرگ در این کشور شده، بلکه به سود همه جهان بوده و به رقم خوردن سرنوشت و آینده ای بهتر برای تمدن بشری کمک می کند.

https://persian.cgtn.com/2024/12/26/ARTI1735200857939177

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مطالب مرتبط

2025-05-11


اطلاعات بیشتر
2025-05-11

وزیر خارجه چین: ایران شریک راهبردی ما در خاورمیانه است


اطلاعات بیشتر
2025-05-10

“روز بین المللی زبان چینی” ۲۰۲۵


اطلاعات بیشتر

تماس با ما

تلفن تماس:
٠٩١٢١١٤١٧٨٢ آقای جعفرى – دبیر انجمن
٠٩١٢٣٠٥١٨٨٤ آقای الهامى -مدیر تارگاه
09124122160 خانم بهجتی- کارگروه عضویت
پست الکترونیک:
info[@]ircfa.com

نقشه

نشانی : تهران، شهرک غرب، خیابان سیمای ایران، بین هفتم کوچه مرداد ، پلاک 7 کدپستی 1467634867

لینک های مفید

سفارت چین در ایران

سفارت ایران در چین

مرکز تحقیقات چین، دانشگاه علامه طباطبایی

مرکز پژوهشی آسیا دانشگاه تهران

مرکز پژوهشی جاده ابریشم، دانشگاه شهید بهشتی

رادیو بین المللی چین

مرکز کنفوسیوس دانشگاه تهران

تمام حقوق این سایت متعلق به انجمن دوستی ایران و چین می باشد. (All Right Reserved By ircfa)

div>