اتاق بازرگانی ایران و چین با همکاری سفارت چین در ایران، کنفرانس تبادلات اقتصادی و تجاری ایران و استان سین کیانگ چین را با حضور «لی یی فی»، معاون دبیر حزب کمونیست در استان خودمختار سین کیانگ چین در راس هیأتی ۴۰ نفره متشکل از مقامات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی این استان در روز شنبه مورخ ۱۷ تیر ۱۴۰۲ در محل هتل اسپیناس پالاس برگزار نمود.
به گزارش سایت رسمی اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین، این مراسم، با حضور مقامات رسمی ایرانی جناب آقای علی فکری رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمکهای فنی و اقتصادی ایران، مقامات وزارت امور خارجه، معاونت امور بین الملل اتاق بازرگانی ایران، اعضای اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین، و فعالان بخش خصوصی دو کشور برگزار شد.
مجیدرضا حریری، رئیس اتاق ایران و چین، در خصوص بهبود روابط استان سین کیانگ و ایران و افزایش سطح همکاریها ایراد سخنرانی نموده و تاکید نمود که استان خودمختار سین کیانگ در غرب چین دارای قرابت های فرهنگی دیرینه با ایران در پرتو جاده تاریخی ابریشم است و این تشابهات فرهنگی را نقطه مثبتی در گسترش تعاملات ایران با این استان دانسته و بر اعلام آمادگی اتاق ایران و چین برای افزایش همکاریها در زمینه سرمایه گذاری مشترک تاکید نمود. وی بازگشایی دفتر نمایندگی اتاق ایران و چین را یکی از اقدامات این اتاق در جهت تعمیق روابط تجاری میان ایران و چین عنوان نمود.
در پایان تجار حاضر در جلسه با شرکتهای چینی دیدار و تبادل نظر نمودند.
استان سین کیانگ در یک دهه اخیر استانی کلیدی در ابتکار کمربند-راه دولت چین به شمار می آید که به سبب موقعیت جغرافیایی آن، مسیر اصلی ترانزیت کالا و خدمات از چین به آسیای مرکزی و اروپا بوده است. این استان همچنین یکی از قطب های مهم کشاورزی، صنعت و انرژی های تجدیدپذیر در چین به شمار می آید.
استان خودمختار سین کیانگ چین دارای جمعیتی ۲۶ میلیونی است. این استان از نظر وسعت بزرگترین استان چین با وسعت ۱.۶ میلیون کیلومتر مربع (برابر با وسعت ایران) است.
همچنین اتاق مشترک ایران و چین و شورای توسعه تجارت استان سین کیانگ روز شنبه مورخ (۱۷ تیر ۱۴۰۲ ) در حاشیه مراسم نشست تبادلات اقتصادی و تجاری ایران و استان سین کیانگ چین، تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
این تفاهمنامه در قالب همکاری دوجانبه در زمینه افزایش فرصت های تجاری و سرمایه گذاری و تعمیق روابط اقتصادی و تجاری، تبادل هیات های تجاری و برگزاری جلسات B2B، همکاری در زمینه برگزاری رویدادهای اقتصادی و تجاری از قبیل نمایشگاهها و اجلاس ها، توسعه همکاریهای برخط از طریق بسترهای اینترنتی در راستای تبادل اطلاعات اقتصادی و تجاری، علوم و فناوری، آموزش، مراقبت های بهداشتی و بازار و نیز گسترش همکاریهای حقوقی برای حل و فصل اختلافات اقتصادی و تجاری از طریق میانجیگری و داوری تنظیم شده و به امضای طرفین رسید.