داستان نقاش جوان ایرانی که زیبایی روستاهای چین را به تصویر میکشد
به گزارش بخش فارسی رادیو بین المللی چین، «مهراز کرمی» نام نقاش جوان ایرانی است که در خانه رویایی دو طبقهای که در میان انبوهی از درختان بامبو و مزارع چایِ شرق چین ساخته، زندگی میکند.
کرمی از زمان کودکی عاشق هنر بوده است. این جوان ۳۰ ساله پس از فارغ التحصیلی از دانشگاهی در مالزی در سال ۲۰۱۲ وارد دانشگاه «دونگهوا» و دانشگاه «شانگهای» که هر دو در شانهگای قرار دارند شد تا در رشته طراحی و نقاشی با رنگ و روغن تحصیل کند. او که از شلوغی شهر خسته شده بود در آرزوی مکانی آرام و دنج بود تا بتواند در آنجا زندگی کند و به خلق آثار هنری بپردازد.
این هنرمند ایرانی و همسرش زمانی که ۶ سال پیش به روستای «جوانگشانگ» در شهر «هوجوئو» استان «جهجیانگ» در شرق چین رفتند، مجذوب زیبایی آن شدند. آنها به زودی به روستای جوانگشانگ نقل مکان کردند و در ابتدا در اقامتگاهی موقتی ماندند و بعدا یک خانه اجاره و آن را بازسازی کردند، جایی که بیش از چهار سال در آن بودند.
کرمی گفت: یکی از بیشترین جملاتی که وقتی به اینجا آمدم شنیدم این بود که «آبهای روان و کوههای سرسبز داراییهای گرانبهایی هستند»، و برای چند لحظه به معنای این جمله فکر کرد. درک او از این جمله این است که تا زمانی که انسانها از طبیعت محافظت کنند، اقتصاد، فرهنگ و جامعه آنها بهتر و بهتر خواهد شد.
او میگوید دولت محلی شرایط زندگی روستایی را بهبود بخشیده و نتایج قابل توجهی طی سالهای اخیر حاصل شده است. کل روستا با خیابانهایی که به هر خانه منتهی میشود و تاسیاست عمومی مثل مرکز بهداشت، توالتهای عمومی و پارکینگهای خودرو برای افراد محلی و گردشگران، تمیز و مرتب شده است.
هنرمند ایرانی اضافه کرد: ۲۰ سال قبل، گردشگران زیادی به این روستای کوهستانی کوچک نمیآمدند چه برسد به افراد خارجی مثل من.
استان جهجیانگ در ژوئن ۲۰۲۳، «برنامه احیای سبز مناطق روستایی» را آغاز کرد که طی آن حدود ۱۰ هزار روستای یکپارچه بازسازی شد و از میان آنها نزدیک به هزار روستای مرکزی به الگوهای رفاه نسبی در تمام ابعاد تبدیل شد.
طی دو دهه، این برنامه هزاران روستای زیبا را به وجود آورده به گونهای که به شکلی اساسی چهره مناطق روستایی استان را دگرگون کرده است.
کرمی طی سالهای اخیر مجموعهای از آثار هنری با موضوع «همزیستی هماهنگ میان انسان و طبیعت» خلق کرده است. او در نقاشیهایش خلاقانه تکنیکهای هنر مینیاتور ایرانی و نقاشیهای چشم انداز چینی را ترکیب میکند و با استفاده از قلمموهای نرم کوهها، رودها و اشیاء طبیعتی را به تصویر میکشد و محیط زیست زیبا و مردم خوشبخت روستا را نشان میدهد.
این نقاش جوان گفت در روند مدرنیزاسیون به سبک چینی، روستا در عین حفاظت از محیط زیست زیبای آن توسعه یافته که همین یک دستاورد عظیم به حساب میآید.
وی تاکید کرد: در چین، مکانهای بیشتر و بیشتری در حال ادغام مفاهیم طراحی زیستمحیطی با برنامه ریزی و ساخت و سازی شهری و روستایی هستند.
مهراز کرمی امیدوار است نقاشیهایش به مردم کمک کند تا چینِ امروز را به شکلی شهودیتر درک کنند.
از نظر او، ایران با یک محیط زیست طبیعی در حال تخریب مواجه است همانطور که چین در گذشته انجام میداد. کرمی امیدوار است کشورش بتواند از مفهوم «آبهای روان و کوههای سرسبز داراییهای گرانبهایی» چین فرا بگیرد.
او همچنین امیدوار است ایران بتواند حفاظت زیست محیطی و توسعه اقتصادی را با هم هماهنگ کند تا محیط زیست این کشور زیباتر شود.
به گزارش بخش فارسی رادیو بین المللی چین، ایران و چین در سالهای اخیر تبادلات تنگاتنگی در حوزههای انسانی و بشری داشتهاند که به شمل قابل توجهی به درک و دوستی متقابل میان دو ملت کمک کرده است.
سرگذشت آقای کرمی فقط یک نمونه از مثالهای گوناگون از این تبادلات است.او تازه در ابتدای مسیر حرفهای خود قرار دارد و مثالهای موفق بیشتر مانند «آرزو شاه محمدی» وجود دارند که بلاگر است و حساب کاربری با عنوان « نجوای پارس» در پلتفرمهای اجتماعی چین باز کرده و آداب و رسوم ایران و داستانهای متنوع تبادلات چین و ایران را روایت می کند، در دو سال گذشته سه میلیون طرفدار به خود جذب کرده است.