• ارتباط مستقیم با انجمن
  • info@ircfa.com
logo-(1)logo-(1)logo-(1)logo-(1)
  • جشن بهاره ی چین
  • روز ملی خلیج فارس
  • صفحه اصلی
    • عضویت
    • ارتباط با ما
  • درباره انجمن
    • ایران و چین
    • جشن سالانه
  • اخبار
    • اخبار برگزیده
    • خبرنامه انجمن
    • مقالات و پژوهش های ایران و چین
    • کتاب ها
روزنامه چاینا دیلی: افقی روشن پیش روی روابط چین و ایران
2023-02-25
دومین کارگاه آموزشی انجمن دوستی ایران و چین برگزار شد / تاکید بروجردی بر اجرای سریع سند همکاری ایران و چین
2023-02-27
موضوعات
  • اخبار برگزیده
برچسب ها

🔴موضع‌گیری بی‌سابقه چین علیه اتهامات غرب و نقش مخرب آمریکا

 

اظهار نظرها و موضع‌گیری‌های آمریکا و اروپا در مورد چین و تهدید این کشور مبنی بر دخالت نکردن در جنگ اوکراین و به زبان ساده‌تر کمک کردن به روسیه باعث شده تا چینی‌ها به شدت برآشفته شوند. این آشفتگی را می‌توان در موضع گیری صریح و شفاف سخنگوی وزارت امور خارجه چین دید، جایی که به نظر می‌‌رسد مقامات عالی رتبه پکن پاسخگویی به ادعاهای مطرح شده توسط غربی‌ها را در سطح سخنگو پایین بیاورد. به نظر می‌رسد این موضعگیری شفاف و بی‌سابقه توسط مقامات چینی آینده روابط این کشور با غرب را روشن و قابل لمس کرده باشد.

به نظر آنچه سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفته به اندازه سخنرانی پوتین اهمیت دارد چرا که این نوع اظهارنظرها و موضع‌گیری‌ها توسط مقامات چینی بی‌سابقه است.‌ آنها در طول سال‌های گذشته همواره تلاش کردند تا نسبت به تحولات پیرامونی با دقت نظر بالایی صحبت کرده و اظهارنظرهای تند خودداری کنند اما بی‌حیایی غربی‌ها در متهم کردن چین به کمک به روسیه در حالی که خود سیل سلاح، تسلیحات، تجهیزات و جراحی اتاق عمل می‌کنند باعث شده رهبران این کشور موضع‌گیری خود را تغییر دهند و عملاً جبهه خود با اروپا و آمریکا را کاملاً مرزبندی کنند.

سخنگوی وزارت خارجه چین در این سخنان در واکنش به موضع‌گیری و درخواست‌های غیرمنطقی غرب تاکید کرد چین و روسیه روابط نزدیکی در سطوح مختلف دارند و توسعه روابط دوجانبه را ارتقا می دهند و به حفظ صلح و پیشرفت جهانی کمک می کنند. چین و روسیه همچنین تبادلات و همکاری های عادی در تجارت دوجانبه را حفظ می‌کنند. وانگ در ادامه گفت که هیچ چیزی در روابط چین و روسیه وجود ندارد که بتواند باعث نگرانی جامعه بین‌المللی شود.

وانگ ونبین افزود: آنچه واقعاً باید موجب نگرانی شود، نقش مخرب ایالات متحده برای صلح و ثبات جهانی است. این ایالات متحده است و نه چین که با تهیه سلاح به مناقشه اوکراین دامن می زند. در مورد اوکراین، چین همیشه در کنار صلح ایستاده است. ما از چهار اصل پیروی کردیم، خواستار تلاش‌های مشترک در چهار زمینه شدیم و سه مشاهدات در مورد اوکراین را که توسط رئیس جمهور شی جین پینگ بیان شد به اشتراک گذاشتیم، موضعی عینی و عادلانه گرفتیم و فعالانه برای پیشبرد گفت‌گوهای صلح کار کردیم. این یک واقعیت شناخته شده است که کشورهای ناتو از جمله ایالات متحده بزرگترین منبع تسلیحاتی برای میدان نبرد در اوکراین هستند، با این حال آنها مدعی هستند که ممکن است چین به روسیه سلاح می‌دهد.

این یک ترفند آشنا است که بلافاصله پس از شروع بحران اوکراین مورد استفاده قرار گرفت. ناتو در حالی که ادعا می‌کند یک اتحاد دفاعی منطقه‌ای است، نگرانی‌های امنیتی دیگران را نادیده گرفته و دائماً به دنبال فراتر رفتن از منطقه و محدوده دفاعی سنتی خود و ایجاد اختلاف و تنش است. ناتو چه نقشی در بحران اوکراین ایفا کرده است؟ بقیه دنیا مطمئنا جواب خود را دارند. ما از ناتو می‌خواهیم که از گمانه‌زنی‌های بی‌اساس و بدگویی‌های بی‌اساس علیه چین در مورد اوکراین دست بردارد، از ذهنیت جنگ سرد که بازی حاصل جمع صفر و رویارویی بلوک‌ها است، بیرون بیاید، ناتو از تحریک تخاصم و شعله‌ور کردن آتش دست بردارد، و در واقع کاری برای صلح و ثبات اروپا و جهان انجام دهد.

وی درباره هدف‌گیری بالون چینی در آسمان آمریکا گفت: چین بارها به صراحت به ایالات متحده گفته است که ورود یک بالون بدون سرنشین غیرنظامی چینی به حریم هوایی ایالات متحده یک رویداد کاملاً ناخواسته، غیرمنتظره و ناشی از فورس ماژور بوده است. ما بارها از طرف آمریکایی خواسته‌ایم که موضوع را به شیوه‌ای آرام، حرفه‌ای و منطقی به درستی مدیریت کند. با این حال، ایالات متحده حقایق را نادیده گرفت و روایت «بالون جاسوسی» را جعل کرد. بایدن شخصا دستور سرنگونی بالون غیرنظامی را با شلیک موشک از یک جت جنگنده پیشرفته صادر کرد. این صد در صد سوء استفاده از زور، هیستری و واکنش بیش از حد است. این به شدت رویه بین‌‌المللی مرسوم و کنوانسیون‌های بین‌المللی مربوطه را نقض می‌کند.

وانگ گفت:‌ایالات متحده به جای تأمل و اعتراف به اشتباه خود، لکه دار کردن و حمله به چین، تحریم شرکت‌های چینی و ادامه تشدید اوضاع را انتخاب کرد. آن اظهارات غیرمسئولانه وزیر بلینکن بیان نادرستی آشکار از حقایق بود. این ایالات متحده است که در نقض حاکمیت سایر کشورها، نقض قوانین بین‌المللی و استراق سمع و جاسوسی گسترده از سایر کشورها، کشور شماره یک در جهان است. ما به شدت رفتار وحشیانه ایالات متحده را محکوم می‌کنیم و بارها به شدت به طرف آمریکایی اعتراض کرده‌ایم

🔴 آمریکا به سر و صدا کردن ادامه دهد، انتظار سکوت از چین را نباید داشته باشد

 

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در ادامه صحبت‌های خود به بدقولی‌ها و بدعهدی‌های آمریکا اشاره کرد و گفت: بایدن بارها آشکارا

متعهد شده است که ایالات متحده به دنبال جنگ سرد جدید با چین نیست و هیچ قصدی برای درگیری با چین ندارد. ما امیدواریم که رئیس جمهور بایدن به عنوان رهبر یک کشور بزرگ به قول خود عمل کند نه اینکه یک چیز را بگوید و چیز دیگری را انجام دهد. ما بار دیگر از طرف آمریکایی می‌خواهیم که صداقت نشان دهد، اشتباه خود را اصلاح کند و آسیبی که سوء استفاده از زور به روابط چین و آمریکا وارد کرده است را بپذیرد و حل کند. همانطور که یک ضرب‌المثل چینی می‌گوید، عمل متقابل مناسب نیست. اگر ایالات متحده همچنان به سر و صدا کردن، دراماتیک کردن و تشدید بحران ادامه دهد، نباید انتظار داشته باشد که طرف چینی عقب نشینی کند و باید برای تحمل همه پیامدهای احتمالی آماده باشد.

سخنگوی وزارت خارجه چین درباره انفجار در نورداستریم گفت: خطوط لوله گاز نورد استریم زیرساخت‌های فرامرزی اصلی و شریان های انتقال انرژی هستند. این انفجارها تأثیر منفی زیادی بر بازار انرژی جهانی و محیط زیست محیطی داشت. همچنین باعث کمبود انرژی برای مشاغل و خانوارها در بسیاری از کشورهای اروپایی در زمستان امسال شد. چین معتقد است که باید تحقیقاتی عینی، بی‌طرفانه و حرفه‌ای درباره این انفجارها انجام شود و مسئولان باید پاسخگو باشند. چین از تسریع تحقیقات برای کشف سریع حقیقت حمایت می کند. سازمان ملل متحد به عنوان معتبرترین و نماینده ترین سازمان بین المللی می‌تواند نقش فعال و سازنده‌ای در انجام تحقیقات بین‌المللی ایفا کند. چین پیش نویس قطعنامه ارائه شده توسط روسیه در شورا را مورد توجه قرار داده و از آن استقبال می کند.

وی افزود: اجازه دهید همچنین تاکید کنم که انفجارهای نورد استریم نه تنها به اقتصاد، بلکه معیشت مردم نیز مربوط می شود. مهمتر از آن، این یک موضوع سیاسی است که به امنیت و ثبات کل اروپا مربوط می‌شود. در چارچوب بحران اوکراین، انفجارها تنش‌ها را در منطقه تشدید کرده، تضادها و تقابل‌ها را تشدید کرده و گفت‌وگو و مذاکره را دشوارتر کرده و امیدها به ساختار امنیتی متعادل، مؤثر و پایدار در اروپا را بیش از پیش مبهم کرده است. به طور فزاینده‌ای واضح است که آنچه برای خطوط لوله نورد استریم اتفاق افتاد به هیچ وجه یک تصادف نبود، بلکه یک اقدام عمدی بود.

ناکامی در یافتن علت وقوع این اتفاق و اینکه چه کسی پشت این تخریب است، ممکن است برای بازیگران بدخواه فرصتی ایجاد کند و آنها را به انجام هر کاری که می‌خواهند تشویق کند و حتی ممکن است فعالیت‌های تروریستی بیشتری را تحریک کند، که می‌تواند چشم‌انداز امنیت جهانی را که قبلاً آشفته است، بی‌ثبات کند. این موضوع منافع هر کشوری را به خطر می اندازد. ارائه آن گزارش‌های زنجیره‌ای ، یک بیان ساده از «داستان کاملاً نادرست و کاملا» بدیهی است که برای پاسخ به بسیاری از سؤالات و نگرانی های مطرح شده در سراسر جهان کافی نیست و به این معنا نیست که می توان حقیقت را پنهان کرد. امیدواریم طرف‌های ذیربط بتوانند به درخواست برای تحقیقات فوری و کشف حقیقت توجه کنند، در تحقیقات عینی و بی‌طرفانه شرکت کنند تا در اسرع وقت به این موضوع پی ببرند، از امنیت زیرساخت‌های مهم فرامرزی محافظت کنند و برای صلح و آرامش در کشور ، منطقه و جهان گسترده تر تلاش کنند.

وی افزود: در مورد خاورمیانه، چین از گفتگوهای امنیتی میان کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی و ایران و همچنین تلاش های منطقه‌ای برای ایجاد معماری امنیتی خاورمیانه که مطابق با واقعیت های منطقه باشد و منافع همه طرف ها را برآورده کند، استقبال می کند و از آن حمایت می‌کند. در مورد اوکراین، ما از برخی کشورها می‌خواهیم که فوراً آتش افروزی را متوقف کنند، تقصیر را به گردن چین نیندازند، و از تبلیغات “اوکراین امروز، فردا تایوان” دست بردارند. امنیت جهانی بدون امنیت چین ممکن نخواهد بود. در حال حاضر، سرکوب خارجی و مهار چین در حال تشدید است و تهدیدی جدی برای حاکمیت و امنیت چین است. ما قاطعانه در برابر هر شکلی از هژمونیسم و سیاست قدرت، در برابر ذهنیت جنگ سرد و تقابل بلوک، و در برابر هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی چین ایستاده‌ایم. ما قاطعانه از حاکمیت چین، امنیت و منافع توسعه و انصاف و عدالت بین المللی محافظت خواهیم کرد.

 

 

مطالب مرتبط

2025-05-11


اطلاعات بیشتر
2025-05-11

وزیر خارجه چین: ایران شریک راهبردی ما در خاورمیانه است


اطلاعات بیشتر
2025-05-10

“روز بین المللی زبان چینی” ۲۰۲۵


اطلاعات بیشتر

تماس با ما

تلفن تماس:
٠٩١٢١١٤١٧٨٢ آقای جعفرى – دبیر انجمن
٠٩١٢٣٠٥١٨٨٤ آقای الهامى -مدیر تارگاه
09124122160 خانم بهجتی- کارگروه عضویت
پست الکترونیک:
info[@]ircfa.com

نقشه

نشانی : تهران، شهرک غرب، خیابان سیمای ایران، بین هفتم کوچه مرداد ، پلاک 7 کدپستی 1467634867

لینک های مفید

سفارت چین در ایران

سفارت ایران در چین

مرکز تحقیقات چین، دانشگاه علامه طباطبایی

مرکز پژوهشی آسیا دانشگاه تهران

مرکز پژوهشی جاده ابریشم، دانشگاه شهید بهشتی

رادیو بین المللی چین

مرکز کنفوسیوس دانشگاه تهران

تمام حقوق این سایت متعلق به انجمن دوستی ایران و چین می باشد. (All Right Reserved By ircfa)

div>