ایرانشناس چینی: استقامت مردم، رمز پایداری انقلاب اسلامی ایران است
یک استاد دانشگاه چینی که در حوزه خاورمیانه و ایران مطالعه و فعالیت دارد، معتقد است یکی از مهم ترین عوامل پایداری انقلاب اسلامی ایران با وجود ۴۴ سال فشارهای سنگین بین المللی، استقامت و ایستادگی مردم ایران است.
پرفسور “فَن هونگدا” استاد بنیاد مطالعات خاورمیانه در دانشگاه مطالعات بین الملل شانگهای چین در یادداشتی اختصاصی برای ایرنا به مناسب چهل و چهارمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران نوشت: در دهه های گذشته که بیشتر کشورهای خاورمیانه با تردیدها و انتخاب هایی درباره مسیر توسعه ملی خود مواجه شده بودند، انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ به پیروزی رسید و جمهوری اسلامی متولد شد.
این استاد دانشگاه چینی با اشاره به اثرگذاری منطقه ای و بین المللی انقلاب اسلامی ایران نوشت شکل جدید توسعه ایران با پیروزی انقلاب اسلامی موجب پیامدهای گسترده ای در کشورهای عربی شد و تاثیر این انقلاب بر مردم منطقه باعث شد تا برخی حکومت های عرب منطقه نگاه چندان خوشایندی به ایران و انقلاب اسلامی نداشته باشند زیرا این انقلاب با تحت تاثیر قرار داد طیف وسیعی از مردم منطقه، می توانست مشکلاتی را برای برخی حکومت ها بدنبال داشته باشد.
فن هونگدا نوشت بدلیل دفاع از منافع مشروع مردم فلسطین و اصل مبارزه با اشغالگری، جمهوری اسلامی اسرائیل را به رسمیت نشناخت که منجر به نفرت و خصومت این رژیم در برابر ایران شد.
استاد دانشگاه مطالعات بین المللی شانگهای نوشت : انقلاب اسلامی معتقد است غربی ها سلسله پهلوی را پایه گذاری کردند و هر دو با هم منافع مردم ایران را نقض کردند. به همین دلیل جمهوری اسلامی از سیاستگذاران و رهبران واشنگتن به دلیل اعمال تحریم بر ایران و ادامه آن تا امروز خشمگین است.
در ادامه این یادداشت آمده است: از زمان تاسیس، جمهوری اسلامی با فشارهایی از سوی برخی کشورهای عرب ، اسرائیل، آمریکا و متحدانش مواجه بوده است. قطعا این کشور در رده کشورهایی است که بیشترین فشار بین المللی را تحمل کرده است، اما حتی در چنین شرایط نامطلوبی نیز ۴۴ سالگی اش را از سرگذراند.
به اعتقاد پرفسور فن هونگدا، تاسیس جمهوری اسلامی به نیازهای توسعه و پیشرفت ایران در آن زمان پاسخ داد.طی این سال ها ایران به موفقیت هایی دست یافت که بتواند استقلال و تمامیت ارضی و حاکمیت ملی را حفظ کند و اقداماتی موثربرای مقابله با برخی فشارهای جهانی انجام دهد.
وی در ادامه یادداشت خود نوشته است: آنچه باید تاکید شود آن است که مردم ایران نیز در این مدت استقامت و پایداری قابل احترامی در این روند از خود نشان دادند.
فن هونگدا می افزاید: از سوی دیگر باید اشاره شود که فشارهای بین المللی بر ایران نیز تغییر کرده است. مشروعیت برخی از این فشارها از سوی جامعه بین الملل مورد تردید قرار گرفته است.برخی از کشورهایی که بر روی ایران فشار تحمیل می کردند حالا خود با مشکلات بیشتری مواجه هستند. بطور خلاصه، ایران فضاهای دیپلماتیک زیادی دارد تا فشارهای بین المللی را متوازن کند.
این استاد دانشگاه بین المللی شانگهای معتقد است: باوجود این شکی نیست که فشارهای سنگین بین الملل برای ایران هزینه های زیادی داشته است. این فشارها به شکل جدی جلوی شکل گیری نفوذ بیشتر بین المللی ایران و پیشرفت برای رفاه و استانداردهای زندگی مردم را گرفت. امروز همزمان با چهل و چهارمین سالگرد تاسیس جمهوری اسلامی تصمیم گیرندگان در تهران باید عمیق تر به خلاص شدن از فشارهای بین المللی فکر کنند تا ایران به رشدی سریع تر و سالم تر دست یابد.