• ارتباط مستقیم با انجمن
  • info@ircfa.com
logo-(1)logo-(1)logo-(1)logo-(1)
  • جشن بهاره ی چین
  • روز ملی خلیج فارس
  • صفحه اصلی
    • عضویت
    • ارتباط با ما
  • درباره انجمن
    • ایران و چین
    • جشن سالانه
  • اخبار
    • اخبار برگزیده
    • خبرنامه انجمن
    • مقالات و پژوهش های ایران و چین
    • کتاب ها
ساز* گوژنگ – زیتر چینی*
2022-05-27
میزگرد مجازی روابط فرهنگی چین و ایران برگزار شد
2022-05-27
موضوعات
  • دسته‌بندی نشده
برچسب ها

عضو موسسه یک کمربند یک راه: چین و ایران نیازمند راه اندازی گفتمان فرهنگی هستند

پکن- ایرنا- عضو انستیتوی «یک کمربند – یک راه» چین با تشریح روند تاریخی روابط فرهنگی ایران و چین اظهار کرد در عصر حاضر نیز چین و ایران باید یک بستر پایدار تبادل علمی و مکانیزمی پایدار برای گفتمان فرهنگی راه اندازی کنند.

به گزارش ایرنا پروفسور «شو باو فن» روز سه شنبه در میزگرد روابط فرهنگی ایران و چین و تاثیر گرونا بر ان که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد افزود: در حال حاضر پروژه مشترک «یک کمربند یک جاده» دانشگاه زبان و فرهنگ پکن و دانشگاه علامه طباطبایی برای ساخت مرکز مطالعات چین، نمونه بسیار خوبی است و گفت و گوهای علمی و دانشگاهی مانند نشست امروز آغاز مهمی برای تقویت ارتباط و تفاهم با یکدیگر است.

وی ایران و چین را از تمدن های باستانی مشهور جهان معرفی کرد که در تاریخ توسعه بشر، نقش و جایگاه برجسته ای داشته اند و گفت: هر دو کشور از لحاظ سنت های تمدنی، میراث قدیمی و جنبه های تبادلات عصر حاضر، دارای اثرات و سوابق ارزشمند زیادی هستند.

این محقق چینی با اشاره به ضرورت همکاری ایران و چین در قالب ابتکار «یک کمربند یک جاده» گفت: دو تمدن ایران و چین در اعماق تاریخ در کنار یکدیگر قامت برافراشته اند و کتاب های تاریخی موجود و کشفیات باستانی، همگی گواه ارتباط و همجوشی تاریخی این دو تمدن است در حافظه ادبی هر دو تمدن نیز توصیف های دقیق بسیار زیادی در مورد دو کشور وجود دارد.

استاد دانشگاه زبان و فرهنگ پکن ضمن تشریح روند شکلگیری راه ابریشم قدیم میان ایران و چین گفت: از منظر تاریخی، ایران به عنوان اصلی ترین نقطه و ایستگاه واسطه ای میان تبادلات اقتصادی و فرهنگی شرق و غرب بود.

پروفسور شو در بخش دیگری از سخنانش به آینده روابط دو کشور پرداخت و گفت: از منظر تاریخی و یا حتی جنبه عملی آن، چین و ایران همواره ارتباطات و تبادلات نزدیک خود را حفظ کرده اند و هیچگاه درگیری و نزاعی بین تمدن پارسی و تمدن چین صورت نگرفته است، هر دو ملت همیشه احساس عمیق اعتماد دو جانبه را حفظ کرده اند.

به گفته وی این احساسات مشترک پایه و سنگ بنای تبادلات فرهنگی آینده و روابط عمیق تر بین ایران و چین خواهد بود و پیشنهاد «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین در مورد همکاری و همدلی برای ساخت سرنوشت مشترک بشریت، تا حد زیادی مبتنی بر توجه به سرنوشت بشر است.

استاد دانشگاه زبان و فرهنگ پکن از تمدن های چین و ایران به عنوان گنجینه های فرهنگی مهمی برای ساختن اندیشه بشری نام برد و گفت: اکنون نیز دو کشور با پیش شرط اعتماد عمیق متقابل شکل گرفته در تاریخ، کاملا می توانند با ساختن بدنه مشترک فرهنگی، دانشگاهی و علمی و سایر ساختارهای مشترک،  نگرانی های یکدیگر در مورد آینده و سرنوشت جهان را به یک درک مشترک جهانی تبدیل کنند.

میزگرد مجازی «روابط فرهنگی چین و ایران بعد از کرونا» امروز سه شنبه با حضور اساتید و پژوهشگران ایرانی و چینی و با همت و همکاری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه فرهنگ و زبان پکن و مرکز مطالعات فرهنگی روابط راهبردی برگزار شد.

در این همایش که با حضور و سخنرانی «عباسعلی وفایی» رایزن فرهنگی ایران در چین، «هوانگ زو ویو» رئیس موسسه مطالعات چین و رییس کرسی مطالعات چینی دانشگاه فرهنگ و زبان پکن، «غلامعلی چگینی زاده» رییس مرکز چین شناسی دانشگاه علامه طباطبایی، «محسن شریعتی نیا» عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، «حامد وفایی» استاد دانشگاه تهران و «شی گوانگ» رییس بخش زبان های غرب آسیا دانشگاه پکن برگزار شد روابط فرهنگی ایران و چین مورد بررسی قرار گرفت.

مطالب مرتبط

2025-05-08

راهنمای خرید کتاب در حوزه مطالعات چین از نمایشگاه کتاب تهران


اطلاعات بیشتر
2025-05-06

«خرده ماه‌ها: خاطرات یک سال غذا خوردن در شانگهای»


اطلاعات بیشتر
2025-05-02

تبریک روز معلم


اطلاعات بیشتر

تماس با ما

تلفن تماس:
٠٩١٢١١٤١٧٨٢ آقای جعفرى – دبیر انجمن
٠٩١٢٣٠٥١٨٨٤ آقای الهامى -مدیر تارگاه
09124122160 خانم بهجتی- کارگروه عضویت
پست الکترونیک:
info[@]ircfa.com

نقشه

نشانی : تهران، شهرک غرب، خیابان سیمای ایران، بین هفتم کوچه مرداد ، پلاک 7 کدپستی 1467634867

لینک های مفید

سفارت چین در ایران

سفارت ایران در چین

مرکز تحقیقات چین، دانشگاه علامه طباطبایی

مرکز پژوهشی آسیا دانشگاه تهران

مرکز پژوهشی جاده ابریشم، دانشگاه شهید بهشتی

رادیو بین المللی چین

مرکز کنفوسیوس دانشگاه تهران

تمام حقوق این سایت متعلق به انجمن دوستی ایران و چین می باشد. (All Right Reserved By ircfa)

طراحی و توسعه رَش استودیو : Rashstudio