وال استریت ژورنال در گزارشی با اشاره به نگرانی و ناخرسندی مقامات آمریکایی از افشا شدن اقدام چین در احداث یک بندر مخفی در امارات متحده عربی، نوشته است که این اقدام معامله تسلیحاتی ۲۳ میلیارد دلاری این کشور با آمریکا، از جمله فروش جنگنده های اف۳۵ را به مخاطره انداخته است. این روزنامه نوشته است با گسترش همکاری امنیتی و فناوری امارات با چین، واشنگتن به دنبال تضمین فروش ۲۳ میلیارد دلاری تسلیحات به این کشور است. یکی از تسلیحاتی که امارات در پی خرید آن از آمریکا است اف۳۵ است که تا همین جا هم با مخالفان زیادی روبرو بوده است. این روزنامه در ادامه نوشته است: آمریکا با هشدار دادن به امارت دستگاه های اطلاعاتی آمریکا فصل بهار امسال دریافتند که چین مخفیانه در یکی از بنادر امارت متحده عربی، یکی از نزدیک ترین متحدان آمریکا، در حال ساخت چیزی است که به نظر می رسد تأسیسات نظامی باشد. دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به دولت امارات هشدار داد که حضور نظامی چین در این کشور می تواند به روابط آمریکا و امارات عربی متحده لطمه بزند.
▫️به نوشته این روزنامه، سازمانهای اطلاعاتی ایالات متحده در بهار امسال دریافتند که چین بهطور مخفیانه در حال ساخت یک تأسیسات نظامی در بندری در امارات متحده عربی، یکی از نزدیکترین متحدان آمریکا در خاورمیانه بوده است.
▫️پس از افشای این اقدام دولت بایدن با نگرانی به دولت امارات هشدار داد که حضور نظامی چین در کشورش می تواند روابط بین دو کشور را تهدید کند. به گفته منابع مطلع ، پس از چند ملاقات و بازدید مقامات آمریکایی، این ساخت و ساز اخیرا متوقف شده است.
▫️یافته های اطلاعاتی و هشدارهای ایالات متحده مربوط به یک سایت در بندری در نزدیکی ابوظبی پایتخت امارات بوده است. منابع آگاه گفته اند به نظر می رسد دولت امارات که میزبان نیروهای نظامی ایالات متحده و به دنبال خرید جنگنده ها و پهپادهای پیشرفته آمریکایی است، از ماهیت نظامی فعالیت چین بی خبر بوده است.
▫️مسیر فعالیت چینی ها در بندر امارات متحده عربی مانند اقدامات تجاری دیگر چینیها آغاز شد ولی پکن از روابط تجاری برای ایجاد اهرم نظامی خود استفاده کرد. چین اولین پایگاه نظامی خود در خارج از کشور را در سال ۲۰۱۷ در کشور آفریقای شرقی جیبوتی برای تسهیل عملیات در اطراف اقیانوس هند و آفریقا افتتاح کرد. در کامبوج در سال ۲۰۱۹، چین توافق نامه ای محرمانه امضا کرد که به نیروهای مسلح این کشور اجازه می داد از یک پایگاه نیروی دریایی استفاده کنند. در برخی کشورهای دیگر، چین تأسیسات بندری تجاری در پاکستان و سریلانکا ساخته است که می تواند توسط نیروی دریایی این کشور که به سرعت در حال گسترش است مورد استفاده قرار گیرد.
▫️انور قرقاش یک مقام عالیرتبه و رسمی امارات متحده عربی، ماه گذشته ابراز تاسف کرد که این کشور میان رویارویی بین ایالات متحده و چین گرفتار شده است