با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در چین، کارگاههای آموزش ایرانشناسی در دانشگاههای مطالعات خارجی، جنوب غرب و تیان جین چین برگزار شد.
کیانوش کیانی هفت لنگ محقق و نویسنده ایرانی، به دعوت دانشگاه مطالعات زبانهای خارجی پکن، برای برگزاری یک دوره کوتاه ایرانشناسی و سخنرانیهای علمی در این دانشگاه دعوت شده بود و سفری ده روزه به چین داشت.
وی در مشاوره و نگارش پیشگفتار و فصل نخست کتاب ایرانشناسی با هماهنگی و همکاری رایزنی فرهنگی، به گروه زبان فارسی این دانشگاه کمک کرد.
در جلسۀ اول دیدار و گفتوگو با استادان و دانشجویان این دانشگاه، درباره اهمیت و ویژگیهای زبان فارسی برای دانشجویان رشتۀ زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه صحبت و آنها را به یادگیری دقیق زبان شیرین فارسی تشویق کرد.
در ادامه فیلم «دنیایی در ایران» را که آشنایی با مناطق گوناگون ایران را به نمایش میگذارد، پخش شد.
همچنین، کارگاه آموزشی با حضور جی کی یون رئیس مرکز ایرانشناسی و دانشجویان در شهر چین چینگ در دانشگاه جنوب غرب برگزار شد.
کیانی در بارۀ تاریخچۀ ایرانشناسی در جهان، نقد ایران شناسی غربی، ایرانشناسی چینی و تفاوت آن با ایرانشناسی غربی، محورها و قلمروهای ایرانشناسی و موضوعات گسترده ای که میتوان و باید در پژوهشهای ایرانشناسی مورد توجه قرار گیرد، سخن گفت.
در ادامه، کارگاه آموزشی ایرانشناسی و جغرافیای فرهنگی در دانشگاه تیان جین برگزار شد که کیانی دربارۀ تاریخ و فرهنگ دیرین ایران به همراه پخش فیلمهای زیبایی از جاذبههای فرهنگی و طبیعی ایران سخن گفت.
میرزایی استاد دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین و استاد مدعو دانشگاه تیانجین و بهادر باقری استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه خوارزمی و استاد مدعو دانشگاه پکن و استادان بومی آن دانشگاه، خانمها جانگ لیه لیه و لیو شیان و رئیس دانشکدۀ زبانهای خارجی دانشگاه تیانجین نیز سخنان کوتاهی ایراد داشتند و همگی بر لزوم و اهمیت گسترش زبان فارسی در چین و ارتقای سطح همکاریهای علمی و فرهنگی دو کشور تأکید کردند.
باقری اظهار امیدواری کرد که در پنجمین المپیاد زبان و ادبیات فارسی که به زودی به همت رایزنی فرهنگی ایران در چین برگزار خواهد شد، بتوانند پذیرای استادان و دانشجویان زبان فارسی دانشگاه تیانجین در پکن باشند.