انجمن دوستی ایران و چین و انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران به منظور همکاری برای فراهم کردن زمینه های لازم جهت افزایش سفر گردشگران چینی به ایران، شامگاه یکشنبه بیستم آبان ۱۴۰۳ تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
این تفاهم نامه توسط علاءالدین بروجردی رئیس انجمن دوستی ایران و چین و حرمت الله رفیعی رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران و با حضور جمعی از اعضای هیات مدیره، روسای کمیته ها و اعضا و کارشناسان دو انجمن امضا شد.
بروجردی پیش از امضای این تفاهم نامه، با اشاره به تعداد رو به افزایش گردشگردان چینی گفت: سالانه بیش از ۱۵۰ میلیون نفر از مردم چین به عنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان، به عنوان گردشگر به کشورهای مختلف جهان سفر می کنند و اگر شرایطی فراهم شود که تنها یک درصد از آنها به سمت ایران جذب شوند، تحول بزرگی در صنعت گردشگری ایران رخ خواهد داد.
وی در ادامه ضمن اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل های بالای جذب گردشگر در ایران از جمله تنوع آب و هوایی و جغرافیایی ایران، در عین حال به ضعف زیر ساخت های لازم برای جذب گردشگر خارجی در کشور از جمله کمبود شدید هتل های استاندارد اشاره کرد.
بروجردی گفت: وقتی زیرساخت های لازم برای جذب گردشگر مناسب نباشد، نمی توان انتظار چندانی برای افزایش جذب گردشگر و رونق گرفتن این صنعت پول ساز داشت. باید تلاش زیادی برای فراهم کردن زمینه و بسترهای لازم برای رونق بخشیدن به صنعت گردشگری انجام شود و انجمن دوستی ایران و چین و هم تلاش می کند سهم خود را در این زمینه به بهترین شکل ایفا کند.
رئیس انجمن دوستی ایران و چین با اشاره به اهمیت و نقش مهم بخش خصوصی در رونق بخشیدن به صنعت گردشگری، گفت که این بخش می تواند یک بازوی توانمند برای دستگاه سیاست خارجی کشور برای تقویت روابط دوستانه در چارچوب دیپلماسی عمومی و فرهنگی باشد و حتی درباره برخی کشورها مثل مصر که ایران با آنها در شرایط کنونی روابط رسمی ندارد، صنعت گردشگری می تواند دروازه گشایش روابط دو کشور باشد.
بروجردی همچنین با اشاره به تنش های سیاسی و تاثیر منفی آن بر صنعت گردشگری، تاکید کرد که به هرحال تنش های سیاسی مسائلی گذرا هستند و نمی تواند تاثیر دائمی بر صنعت گردشگری داشته باشد.
حرمت الله رفیعی نیز در سخنانی ضمن اشاره به برخی چالش ها و مشکلات پیش روی آژانس ها و دفاتر گردشگری از جمله ایرلاین ها، بر نقش انجمن دوستی ایران و چین به عنوان یک تشکل مهم و اثرگذار در تقویت روابط دوستانه دو ملت ایران و چین تاکید و اعلام کرد که از این پس، مسیر انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در حوزه گردشگران چینی یا اعزام گردشگر به چین، از کانال انجمن دوستی ایران و چین خواهد بود.
وی پیشنهاد کرد که یک کارگروه مشترک با حضور تعدادی از اعضا و کارشناسان انجمن دوستی ایران و چین و انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با هدف پیشبرد مفاد تفاهم نامه مشترک و کمک به روند تحقق اهداف مدنظر تشکیل شود که این پیشنهاد مورد توافق طرفین قرار گرفت.