انجمن دوستی ایران و چین تجربیات سفر خود را با سفیر «زونگ پی وو» به اشتراک گذاشت
اعضای هیاتی از انجمن دوستی ایران و چین از جمله رئیس انجمن که اخیرا برای شرکت در «کنفرانس بین المللی دوستی» و نیز شرکت در پانزدهمین اجلاس مشترک سالیانه انجمن های دوستی دو کشور به پکن و چند شهر دیگر سفر کرده بودند، در دیداری صمیمی به میزبانی «زونگ پی وو» سفیر جمهوری خلق چین در تهران، تجربیات و مشاهدات خود در طول این سفر یک هفته ای به پکن، شنزن و گوانجو را با وی به اشتراک گذاشتند.
علاءالدین بروجردی رئیس انجمن دوستی ایران و چین که در راس این هیات به چین سفر کرده بود، ضمن قدردانی از میزبانی خوب و میهمان نوازی طرف چینی، مراتب خرسندی خود را از حضور در کنفرانس بین المللی دوستی که روز ۲۰ مهر به میزبانی و سخنرانی شی جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین در پکن و به مناسبت هفتادمین سالروز تاسیس انجمن دوستی چین با سایر کشورها برگزار شد، ابراز کرد.
بروجردی با اشاره به بخش هایی از سخنرانی آقای شی جین پینگ در این کنفرانس بین المللی که با حضور بیش از ۲۰۰ نفر از جمله سیاستمداران خارجی پیشین، اعضای خانواده سلطنتی، روسای سازمان های بین المللی و انجمن های دوستی و شخصیت های دوستدار چین برگزار شد، تاکید کرد که حضور شخص رئیس جمهوری چین و سخنرانی مهم ایشان در این کنفرانس، نشان دهنده آن است که آقای شی اهمیت بسیار زیادی به دوستی میان ملت و رقم زدن یک سرنوشت مشترک برای بشریت قائل است.
بروجردی با اشاره به دیدار اخیر روسای جمهوری دو کشور ایران و چین در حاشیه اجلاس سران بریکس در کازان روسیه و با بیان اینکه روابط دوستانه ایران و چین روی ریل مناسبی درحال پیشرفت است، تاکید کرد: همچنان نیازمند برداشتن گام های عملی بیشتری برای توسعه بیش از پیش همکاری ها در زمینه های گوناگون هستیم.
بروجردی در این دیدار همچنین پیشنهاد کرد با هدف تقویت دوستی دو ملت و بطور مشخص برای تقویت خواهرخواندگی شهرهای اصفهان و شیان چین، گروهی متشکل از چند نفر از اعضای انجمن دوستی ایران و چین و مسئولان شهر اصفهان با یک اتوبوس مزّین به طرح هایی از مهم ترین نمادهای دو شهر و دو کشور، از اصفهان راهی شهر شیان شود و در طول مسیر در شهرهای مختلف، اعضای این هیات با مردم درباره اهمیت و ضرورت دوستی دو کشور با هدف تقویت شناخت متقابل، گفت و گو کنند.
زونگ پی وو سفیر چین هم در این دیدار صمیمی، ضمن اشاره به اهمیت اجلاس اخیر سران بریکس که روسای جمهوری ایران و چین هم در حاشیه آن دیدار دو جانبه انجام دادند، این دیدار را نشان دهنده آن دانست که سران هر دو کشور اهمیت بسیار زیادی به روابط دوجانبه قائل هستند و اراده بالایی برای توسعه مناسبات دارند.
زونگ پی وو با اشاره به بخش هایی از مهم ترین سخنان شی جین پینگ در دیدار با دکتر مسعود پزشکیان از جمله اینکه «صرف نظر از شرایط جاری منطقه و جهان، اراده چین برای تقویت و گسترش روابط با ایران تغییر نخواهد کرد»، این ملاقات را برای تقویت مناسبات دوجانبه بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت که این رویداد می تواند مسیر آینده روابط دو کشور را ترسیم کند.
وی افزود سفارت چین در تهران تمایل دارد تا با طرف ایرانی به خصوص با انجمن دوستی ایران و چین همکاری کند تا نکات و موارد مورد تاکید سران دو کشور را محقق نماید.
** دکتر مهدی نادی: سخنان رئیس جمهوری در کنفرانس دوستی قابل ستایش است
دکتر مهدی نادی نایب رئیس اول انجمن دوستی ایران و چین وعضو هیات مدیره این انجمن که همراه رئیس انجمن در کنفرانس بین المللی دوستی در پکن شرکت کرد، گفت: در سفر اخیر خود به چین، شانس این را داشتم که برای اولین بار از نزدیک با رئیس جمهوری چین دیدار کنم و به خصوص برای من بسیار مهم بود که این دیدار، در جریان یک کنفرانس بین المللی دوستی برای تقویت دوستی بین ملت ها انجام شد.
نایب رئیس انجمن گفت از تاکید فراوان رئیس جمهوری چین در کنفرانس بین المللی دوستی بر اهمیت و ضرورت دوستی مردم کشورها با یکدیگر و نقش برجسته انجمن های دوستی برای تحقق این مهم، عمیقا تحت تاثیر قرار گرفته است .
وی همچنین گفت که تاکید اقای شی جین پینگ بر ایجاد یک آینده و سرنوشت مشترک برای تمام بشریت ، نکته بسیار مهمی است و اعتقاد دارد که این سخنان، برخاسته از قلب آقای شی جین پینگ است.
** محمدرضا الهامی: حضور شی در کنفرانس دوستی، نشان دهند اهمیت جایگاه انجمن های دوستی است
محمدرضا الهامی نایب رئیس دوم انجمن دوستی ایران و چین و عضو هیات مدیره این انجمن که همراه هیات انجمن دوستی به چین سفر کرده بود، گفت: من یکی از دانش آموختگان قدیمی دانشگاه شانگهای هستم و چندی پیش وقتی بعد از ۲۰ سال به شانگهای سفر کردم، خیلی سخت توانستم دانشگاهم را پیدا کنم زیرا این شهر بطور باورنکردنی توسعه یافته و تغییر کرده است.
الهامی گفت که سیاست درهای باز باعث شده که چین به سرعت روند رشد و توسعه را طی کند. چین در حوزه توسعه صنعت و فناوری رشد فراوان داشته و در حوزه انرژی های پاک و کاهش آلودگی محیط زیست هم می تواند الگوی خوبی برای سایر کشورها از جمله ایران باشد.
وی حضور شخص شی جین پینگ در کنفرانس بین المللی دوستی را نشان دهند آن دانست که شی اهمیت ویژه به جایگاه انجمن های دوستی در تقویت دوستی میان ملت ها قائل است.
** رضا جهانیان: انتظار بیشتری برای همکاری چین با ایران وجود دارد
رضا جهانیان عضو هیات مدیره انجمن دوستی ایران و چین نیز که هیات این انجمن در سفر به چین را همراه کرده بود، با اشاره به اینکه چین به عنوان یک ابرقدرت اقتصادی جهان مطرح است، به میزان قابل توجه همکاری ها و سرمایه گذاری های چین در کشورهای همسایه ایران از جمله پاکستان و عربستان سعودی پرداخت و تاکید کرد: افزایش همکاری های اقتصادی و تجاری چین با ایران و افزایش سرمایه گذاری این کشور در ایران نیز مورد انتظار است.
وی با اشاره به جمعیت ۹۰ میلیون نفری ایران، آن را یک بازار و ظرفیت بزرگ اقتصادی و تجاری دانست که می تواند دلیل خوبی برای توجه بیشتر چین به این بازار و ظرفیت بزرگ باشد.
جهانیان سطح همکاری های تجاری و اقتصادی چین و ایران در شرایط کنونی را نسبت به ظرفیت های موجود، رضایتبخش ندانست و گفت که میزان فعلی همکاری ها پایین تر از ظرفیت های فراوان موجود در دو کشور است.
** بهمن حاجی پور: نیازمند ترویج بیشتر اندیشه های ناب چینی هستیم
بهمن حاجی پور رئیس کمیته علمی انجمن دوستی ایران و چین و استاد دانشگاه شهید بهشتی نیز در سخنانی گفت: به عنوان یک فرد دانشگاهی قصد دارم به نکته ای اشاره کنم که می تواند در روابط بسیار موثر و مهم باشد. این یک واقعیت است که در شرایط کنونی میزان نفوذ اندیشه های ناب چینی در حوزه های مدیریتی کمرنگ است و به دلیل فراوانی منابع و نقل قول های منتسب به اندیشه های شخصیت های غربی، ما ناگزیر بیشتر نکاتی که به دانشجویان منتقل می کنیم، به نقل از شخصیت ها و اندیشمندان غربی است که این موضوع در ذهنیت آنها نسبت به غرب و چین تاثیر می گذارد اما می توان کاری کرد که اندیشه های ناب چینی بیشتر مطرح و شناخته شود.
حاجی پور با بیان اینکه بسیاری از دستاوردهای غربی ها نتیجه استفاده آنها از اندیشه های شرقی نظیر چین و ایران است، گفت: من برای ترویج اندیشه های چینی در ایران سه پیشنهاد دارد:
نخست، انجمن دوستی ایران و چین به عنوان مرجع اصلی مراجعه محققان چین شناس باشد که برای این کار، انجمن نیاز به ایجاد یک کتابخانه غنی با حمایت و کمک های سفارت چین در تهران دارد.
دوم، برگزاری دوره های آموزشی چین شناسی با حضور اساتید چینی
سوم، برگزاری پروژه های مطالعات تطبیقی درباره اصول حکمرانی ایرانی و چینی
** علیرضا صفری: رشد اقتصادی چین کاملا مشهود و ملموس بود
علیرضا صفری رئیس کمیته اقتصادی و رئیس دفتر نمایندگی انجمن دوستی ایران و چین در استان تهران هم درباره تجربه سفر اخیرش به چن تاکید کرد که هر آنچه از قبل درباره رشد قابل توجه اقتصادی و توسعه با کیفیت بالا در این کشور شنیده بود، در سفر اخیرش به چین کاملا برای او مشهود و ملموس بود.
وی ضمن تاکید بر نقش انجمن دوستی ایران و چین برای کمک به تقویت مناسبات دوجانبه و دوستی دو ملت ، اهمیت موضوع تقویت همکاری ها در حوزه آموزش از سطح ابتدایی تا عالی را مورد تاکید قرار داد.
** موسوی مدنی: چین با وجود پیشرفت شگرف، هویت خویش را حفظ کرده است
آقای موسوی مدنی عضو کمیسیون اقتصادی نیز پیشرفت های بزرگ چین در حوزه توسعه و رشد اقتصاد و فناوری را مورد ستایش قرار داد و گفت نکته مهم تر درباره رشد و توسعه چین آن است که این پیشرفت بزرگ باعث نشده تا مردم این کشور اصالت و هویت خویش را فراموش کنند.
موسوی مدنی به همبستگی اجتماعی به عنوان یکی از ارکان مهم قدرت و انسجام یک ملت و یک کشور اشاره کرد و گفت که همبستگی اجتماعی در جامعه چین به وضوح دیده می شود.
وی همچنین توجه چین به اقتصاد سبز و توسعه پایدار و نیز توجه این کشور به حفظ محیط زیست را از برتری های بارز چین توسعه یافته دانست.
** محمدرضا بیگی: مایل به مشارکت دوستان سفارت چین در “یکشنبه های چین دوستی” هستیم
محمدرضا بیگی رئیس کمتیه ارتباطات و دیپلماسی عمومی انجمن دوستی ایران و چین هم ضمن اشاره به جایگاه و نقش مهم سازمان های مردم نهاد از جمله انجمن های دوستی در میزان توسعه یافتگی هر کشور، گفت: در سفر اخیر به چین دریافتم که توسعه واقعی در این کشور رخ داده و نیز دریافتم که چین به دوستان واقعی خود، بسیار ارج می نهد.
بیگی همچنین با اشاره به یکی از برنامه های منظم کمیته ارتباطات و دیپلماسی عمومی انجمن با عنوان “یکشنبه های چین دوستی” که در قالب سمینارهای تخصصی با موضوع های متفاوت مرتبط با روابط ایران و چین برگزار می شود، برای حضور و مشارکت دوستان سفارت چین از جمله رایزن فرهنگی این کشور در این برنامه ابراز تمایل کرد و این موضوع مورد استقبال سفیر قرار گرفت و سفیر چین نیز شخصا برای حضور در یکی از این برنامه ها ابراز تمایل کرد.
** جعفر کاویانی: پیشرفت چین در سه دهه اخیر کاملا مشهود است
جعفر کاویانی عضو انجمن دوستی ایران و چین که در دهه های گذشته به عنوان نماینده یکی از نهادهای ایرانی در چین مشغول ماموریت بوده است، گفت که در سفر اخیرش به این کشور بعد از ۳۵ سال به این نتیجه رسیده که توسعه و پیشرفت این کشور در تمام زمینه کاملا مشهود است و به وضوح دیده می شود.
** محمدرضا منافی: انعکاس رسانه ای گسترده، باعث دیده شدن سفر هیات انجمن دوستی به چین شد
محمدرضا منافی مسئول روابط عمومی و پوشش اخبار مربوط به فعالیت ها و رویدادهای انجمن نیز با اشاره به اینکه بنا به دلایلی نتواسته هیات انجمن را در سفر چین همراهی کند، اما با وجود عدم همراهی هیات و با استفاده از ارتباطات خوب رسانه ای و بهره گیری از منابع دست اول و معتبر، توانسته بیش از ۵۰ خبر و گزارش از سفر هیات انجمن دوستی به چین در مهم ترین رسانه های ایران از جمله خبرگزاری های ایرنا، ایسنا، تسنیم، مهر، سایت انجمن دوستی، روزنامه تهران تایمز، فضای مجازی، سایت های خبری پرمخاطب داخلی و …. به زبان های فارسی وانگلیسی منتشر کند ضمن اینکه چند خبر هم در رسانه های مختلف فارسی، انگلیسی و چینی زبان چین از این رویداد مهم منتشر شد و انعکاس رسانه ای گسترده و