هیاتی از استان «خوبِی» چین با اعضای انجمن دوستی ایران و چین ملاقات کرد
هیاتی از کمیته مشورتی سیاسی استان خوبِی چین به ریاست خانم «یانگ یوهوآ» معاون رئیس این کمیته مشورتی که به تهران سفر کرده است، روز شنبه ۱۳ مرداد با حضور در دفتر انجمن دوستی ایران و چین، با دکتر مهدی نادی نایب رئیس انجمن و روسای کمیته های شش گانه این انجمن دیدار و گفت و گو کرد.
در این دیدار، دکتر مهدی نادی ضمن خوش آمد گویی به هیات پنج نفره از استان خوبِی چین، این استان و شهر ووهان مرکز این استان را یادآور بسیاری از نقاط روش در روابط ایران و چین دانست.
نادی با اشاره به دوره همه گیری کرونا در سال های اخیر و روزهای سختی که شهر ووهان در دوره همه گیری با آن مواجه بود، به ابراز همبستگی مردم ایران با مردم چین در آن دوره دشوار اشاره کرد و گفت ایران اولین کشوری بود که با نورپردازی در یکی از برج های مهم پایتخت، با مردم شهر ووهان ابراز همدردی و همبستگی کرد.
نایب رئیس انجمن دوستی ایران و چین همچنین با اشاره به کمک های قابل توجه چین به ایران در دوران همه گیری کرونا از جمله ارسال کیت های تشخیص کرونا و ارسال حجم زیادی واکسن کرونا به ایران، گفت که مردم ایران قدردان این اقدام ارزشمند چین هستند.
وی با بیان اینکه تاریخ دوستی دو ملت ایران و چین به بیش از سه هزار سال می رسد، تاکید کرد در طول تاریخ هیچ نقطه تاریکی در روابط دو ملت و دو کشور وجود نداشته است.
نادی گفت: چین و ایران همیشه در طرف درست و عدالت خواهی تاریخ ایستاده اند اما طرفهایی در جهان هستند که زیاده خواه و جنگ طلب هستند و با وجود جنایات زیادی که علیه بشریت انجام می دهند، همواره دم از حقوق بشر می زنند.
وی با اشاره به اقدام تجاوزکارانه و جنایتکارانه اخیر رژیم صهیونیستی در ترور و به شهادت رساندن اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس که برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهوری جدید ایران به تهران سفر کرده بود، گفت: همان کسانی که دم از حقوق بشر می زنند، از عوامل ترور میهمان رسمی یک کشور حمایت می کنند و در عین حال، دم از تمدن و انسانیت و حقوق بشر می زنند.
نایب رئیس انجمن دوستی ایران و چین تاکید کرد: در چنین شرایطی، جهان بیش از هر زمان دیگر به کشورهای عدالت خواه و چندجانبه گرا مثل چین و ایران و نیاز دارد.
نادی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه که انجمن دوستی ایران و چین بیش از ۲۵ سال سابقه فعالیت دارد، گفت: این انجمن با فعالیت های خود به عنوان موتور محرک و تقویت کننده روابط دوستانه دو کشور عمل می کند.
وی همچنین با اشاره به اینکه چهاردهمین اجلاس مشترک سالانه انجمن های دوستی ایران و چین سال گذشته در تهران برگزار شد، گفت که نشست سالانه بعدی در ماه های آتی به میزبانی پکن برگزار خواهد شد.
در ادامه این دیدار، خانم یانگ یوهوآ معاون رئیس کمیته مشورتی سیاسی استان خوبِی چین در سخنانی با اشاره به برخی ویژگی ها و ظرفیت های منحصر به فرد استان خوبِی با حدود ۶۰ میلیون نفر جمعیت و شهر ووهان به عنوان یکی از مهم ترین قطب های صنعت و اقتصاد چین، گفت که این استان به ویژه در زمینه های صنایع خودرو سازی و الکترونیک از استان های پیشتاز در چین به شمار می رود.
این مقام عالی رتبه استان خوبی چین با اشاره به اینکه حدود ۱۲۰ دانشگاه در این استان وجود دارد، گفت که این استان از نظر رتبه علمی بعد از پکن و شانگهای، در رتبه سوم میان استان های چین قرار دارد و بیش از ۲۰۰ دانشجوی ایرانی در دانشگاه های این استان مشغول تحصیل در رشته های مختلف هستند.
خانم یانگ یوهوآ تاکید کرد که سفر وی و هیات همراهش به ایران برای محکم تر ساختن پیوند دوستی ایران و چین است.
وی با بیان این که قبلا به استان آذربایجان شرقی در ایران سفر کرده و در ادامه سفر جاری خود به ایران، از استان یزد نیز دیدن خواهد کرد، تقویت ارتباط میان جوانان دو کشور و دانشجویان را یکی دیگر اهداف اصلی خود در سفر به ایران برشمرد.
در بخش پایانی این ملاقات، روسای کمیته های شش گانه انجمن دوستی ایران و چین شامل کمیته های علمی، بانوان، فرهنگی، دیپلماسی عمومی، جوانان و اقتصادی و مسئول روابط عمومی و رسانه انجمن در سخنان کوتاهی نظرات و پیشنهادی خود را برای تقویت همکاری میان انجمن و استان خوبی چین در زمینه های مرتبط با فعالیت کمیته ها مطرح کردند.