یکی از نکات مهم و پیشنهاد قابل توجه آقای یانگ ونمینگ رییس انجمن دوستی چین با کشورهای خارجی در جریان چهاردهمین اجلاس مشترک انجمن های دوستی ایران و چین، تاکید ایشان بر ضرور تقویت آموختن زبان چینی و فارسی برای مردم دو کشور بود.
یکی از مشکلات عمده در حوزه گردشگری، کمبود زبان دانان چینی است، که با افزایش گردشگران چینی این مشکل بیش از پیش لمس خواهد شد. البته بحث کمبود هتل و غذای مناسب برای گردشگران از دیگر مسائل پیش رو در خصوص گردشگران چینی که به ایران سفر می کنند، میباشد.
آموزش زبان چینی در مقطع کارشناسی در چندین دانشگاه کشور سالیان زیادی است که در حال انجام است. اما خروجی آنها آنچنان که باید برای گردشگری حرفه ای و تبادلات تجاری مناسب نیست.
هر چند نباید از نظر دور داشت که سالیان کرونا، که علیرغم رونق آموزش های مجازی، برای یادگیری زبان عامل منفی بوده، باعث کاهش سطح زبان دانشجویان این رشته گردیده است. اما با این حال، دورههای اجرا شده باز هم متناسب با نیاز بازار کار نمی باشد.
بنظر می رسد سر فصل های این دوره نیاز به بازنگری جدی داشته و همچنین نیاز به تعریف گرایشهای جدیدی در مقطع کارشناسی ارشد می باشد. این بازنگری می بایست مبتنی بر بازار کار، نیازهای گردشگری و نیز یادگیری اصول ترجمه همزمان و ترتیبی یا آفلاین باشد. علاوه بر این، راه اندازی مقطع کارشناسی ارشد زبان چینی با حمایت «مرکز همکاری و آموزش زبان چین»( بنیاد کنفوسیوس سابق) می تواند کمکی شایان به تقویت زبان چینی در ایران داشته و با اخذ مجوز از شورای عالی گسترش وزارت علوم، گرایشهای مختلف مورد نیاز را تعریف و برای تامین اساتید و منابع درسی از این مرکز- طبق روال گذشته و اکنون در مقطع کارشناسی- استفاده نمود.
این پیشنهاد که توسط آقای یانگ ونمینگ، رییس انجمن دوستی چین با کشورهای خارجی، در چندین سخنرانی مطرح گردید، را می توان از نتایج نشست چهاردهم دانست. لذا آن را به فال نیک گرفته و امید است که اجرایی شدن آن باعث تعمیق روابط فرهنگی و افزایش شناخت بین دو ملت بزرگ ایران و چین گردیده و نقش موثر انجمن های دوستی دو کشور، در امر پیشبرد دیپلماسی عمومی را برجسته تر سازد.
دکتر محمد رضا الهامی، معاون دوم و عضو هیأت مدیره انجمن دوستی