همزمان با برگزاری سمینار گفتگوی تمدنی ایران و چین در دانشگاه لنجو چین، استاد علی محمد سابقی رئیس کمیته فرهنگی انجمن دوستی ایران و چین و رایزن فرهنگی پیشین جمهوری اسلامی ایران در چین، ضمن ارائه مقاله ای با عنوان “جاده جدید ابریشم، عوامل موثر در ایجاد همزیستی مسالمت امیز و تکثر فرهنگی”، پیرامون موضوع این مقاله سخنرانی کرد.
در این سمینار دو روزه که روز شنبه ۲۲ مهر ماه به میزبانی دانشگاه لنجو آغاز شد، ۱۵ استاد از دانشگاههای تهران، علامه، اصفهان، قم و.. حضور داشتند و ۶۵ استاد هم از دانشگاههای مختلف چین شرکت و به ارائه مقاله پرداختند.
علی محمد سابقی در مقاله خود ضمن اشاره به نقش جاده ابریشم باستانی در توسعه روابط فرهنگی و تبادل فرهنگی بین ایران و چین و اینکه جاده ابریشم یک جاده ارتباطات فرهنگی بوده است، تاکید کرد پروژه بزرگ ” یک پهنه – یک راه” که از سوی چین مطرح شده می تواند همان اهداف جاده قدیم ابریشم را در گستره وسیع تری دنبال کند.
سابقی همچنین پینشهاد کرد که برای تحقق توسعه روابط فرهنگی بین دو کشور لازم است از عوامل جدیدی که در این اواخر بر عوامل گسترده پیشین افزوده شده، مانند امضای تفاهم نامه همکاری بیست و پنج ساله ، عضویت ایران در سازمان شانگهای، عضویت ایران در بریکس، پروژه کمربند و راه و برگزاری پنجاهمین سالگرد آغاز روابط رسمی دیپلماتیک بین دو کشور نیز استفاده شود.
رئیس کمیته فرهنگی انجمن دوستی ایران و چین تاکید کرد ورود سمن های مردمی، گروههای فعال اجتماعی، زنان و جوانان به عرصه گسترش روابط و همکاری های دوجانبه میتواند در تحقق اهداف کمربند و راه و ایجاد صلح و ثبات منطقه ای و جهانی کمک موثری داشته باشند.