در ادامه برگزاری کارگاه های آموزشی انجمن دوستی ایران و چین ویژه اعضای این انجمن، سومین دوره این کارگاره های آموزشی روز یکشنبه ۲۱ خرداد ماه جاری با حضور دو کارشناس برجسته در حوزه «هنر نقاشی» و «فن مذاکره» برگزار شد.
در بخش نخست سومین کارگاه آموزشی با موضوع «مناسبات هنری ایران و چین- تاثیرات متقابل در هنر نقاشی و کتاب آرایی با نگاهی به نسخ مصور» ، سرکار خانم دکتر نسرین دستان مدرس دانشگاه، مدیرگروه هنر شرق فرهنگستان ایران و مسلط به امور مرتبط با اشتراکات هنر نقاشی ایران و چین با ارائه مطالب مفیدی در خصوص تاریخچه اشتراکات هنر نقاشی ایرانی و چین، اطلاعات جذابی در این زمینه در اختیار مخاطبان علاقمند به مناسبات فرهنگی دو کشور قرار داد.
دکتر نسرین دستان نسرین دستان هنرمند نقاش ایرانی است که در چین نقاشی سنتی چین را آموخته و در سال ۲۰۰۸ دکترای رشته تاریخ هنرهای زیبا چین از آکادمی مرکزی هنرهای زیبا چین را به دست آورد.
این هنرمند ایرانی یکی از تازه ترین کتاب های خود که به زبان چینی در خصوص اشتراکات هنر نقاشی دو کشور به تالیف در آورده است، در این کارگاه به کمیته فرهنگی انجمن دوستی ایران چین هدیه کرد. این کتاب برنده دو جایزه بوده است.
در بخش دوم این کارگاه آموزشی با موضوع «تجربیات و فن مذاکرات تجاری با چین»، میراسفندیار مشیری از کارشناسان فن مذاکره با حدود ۴۰ سال تجربه مذاکره با هیات های مختلف خارجی در زمینه های گوناگون سیاسی و اقتصادی، به بیان دیدگاه های خود در خصوص اهمیت و ضرورت انجام مذاکرات حرفه ای با هیات های و طرف های چینی سخن گفت.
مشیری با با بیان اینکه اصولا طرف های چینی می توانند طرف های خوبی برای مذاکرات مفید در زمینه های گوناگون باشند، تاکید کرد که انجام مذاکرات مفید و دارای خروجی مناسب با چینی ها، بستگی این به این دارد که ما دقیقا چه چیزی از آن ها می خواهیم . زمانی که ما با خواسته مشخص و هدف معین و منطقی پای میز مذاکره با چینی ها بنشینیم، می توانیم نتایج خوبی بدست آوریم.
وی یکی از مهم ترین موضوعاتی را که در شرایط کنونی باید بین مقامات ایران و چین مطرح شود، ضرورت اچرای پروژه های قطارهای پرسرعت توسط شرکت های صاحب نام چینی در ایران دانست و گفت که اجرای این پروژه در ایران ، می تواند یک تحول بسیار مهم در صنعت حمل و نقل کشور ، کاهش مصرف سوخت فسیلی، کاهش زمان حمل و نقل ، بالا بردن ایمنی آن ایجاد کرد ضمن آن که ورود قطارهای پرسرعت به ایران، می تواند تا حدقابل ملاحظه ای از اثر تحریم ها بر صنعت حمل و نقل هوایی نه چندان چابک کشور بکاهد.