فیلم های مستند شیوه موثری برای افزایش شناخت متقابل مردم ایران و چین است
علی محمد سابقی عضو هیات مدیره انجمن دوستی ایران و چین و رایزن فرهنگی اسبق جمهوری اسلامی ایران در پکن معتقد است تهیه و پخش مستندها می تواند افزایش شناخت و آگاهی دو ملت ایران و چین نسبت به یکدیگر بسیار مفید و موثر باشد.
سابقی در حاشیه دومین جلسه کارگاه آموزشی انجمن دوستی ایران و چین در گفت و گو با شبکه خبری CCTV چین، ضمن قدردانی از مستندی با عنوان “پشت دیوار چین” ساخته حسین خلیفی درباره بخشی از فرهنگ و آداب و رسوم چین، تاکید کرد: این مستند ، یک کار خوب است اما کافی نیست زیرا موضوع های مرتبط به ایران و چین به لحاظ فرهنگی، هنری، تاریخی و … به حدی وسیع، گسترده ومتنوع است که حتی جا دارد صدها مستند با موضوع های مختلف کار شود تا مردم دو کشور با واقعیت های یکدیگر آشنا شود.
وی افزود: چین و ایران دوتمدن بزرگ هستند و ریشه در تاریخ دارند و زمینه های بسیار زیادی در حوزه های فرهنگ، هنر، تاریخ وتمدن، صنعت، فناوری و … وجود دارد که می تواند سوژه های مناسبی برای مستندهای جدید باشد و به درک و شناخت متقابل ودقیق مردم دوکشور نسبت فرهنگ، حقایق وتوانمندی های یکدیگر کمک کند.
صنوبر دوستعلی مدیر موسسه فرهنگی نام آوران فعال در حوزه گردشگری و آموزش زبان چینی نیز در گفت وگو با شبکه خبری CCTV چین تاکید کرد مستندهایی از این دست می تواند اطلاعات خوبی به مردم برای شناخت فرهنگ و آداب و رسوم یک کشور بدهد و به رفع نقاط ابهام و یا سوء تفاهم ها نسبت به یک جامعه کمک کند.
دوستعلی یادآوری کرد موسسه فرهنگی نام آوران نیز به سهم خود برای افزایش شناخت مردم دو کشور ایران و چین نسبت به فرهنگ، آداب و رسوم و زبان یکدیگر تلاش می کند و آمادگی دارد تا در زمینه ساخت مستندهایی درباره دو کشور، با افراد یا مجموعه های فعال در این حوزه همکاری کند.
در نشست اخیر انجمن دوستی ایران و چین، یکی از بخش های سری مستند با عنوان “پشت دیوار چین” ساخته حسین خلیفی به نمایش درآمد و مورد استقبال رئیس و اعضای انجمن قرار گرفت.