رئیس انجمن دوستی ایران و چین و سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در پکن با اشاره به اهمیت سفر قریب الوقوع رئیس جمهوری اسلامی ایران به چین تاکید کرد سند همکاری ۲۵ ساله میان دو کشور باید اساس اصلی مذاکرات و تصمیم گیری های طرفین در این سفر باشد.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت چین(شینهوا) امروز به نقل از سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور اعلام کرد سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه هفته جاری (۲۵ بهمن) بنا به دعوت رسمی همتای چینی خود عازم پکن می شود.
علاءالدین بروجردی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه اخبار آسیا-اقیانوسیه ایرنا با بیان اینکه سند همکاری ۲۵ ساله میان ایران و چین در جهت رویکرد نگاه به شرق نظام جمهوری اسلامی است، تاکید کرد بندهای مندرج در این سند باید محور اصلی گفت و گوهای سران و هیات های دو کشور در جریان سفر پیش روی سید ابراهیم رئیسی به پکن قرار گیرد.
بروجردی با اشاره به توانمندی های فوق العاده چین در حوزه فناوری های مختلف از جمله در حوزه انرژی های تجدید پذیر، حمل و نقل ریلی سریع السیر و تولید خودورهای برقی و هیبریدی و به تازگی هم هواپیماهای مسافربری، گفت: تاکید رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد دانش بنیان، یک رویکرد اساسی در حوزه اقتصاد و تولید است. چینی ها هم توانمندی بالایی در حوزه فناوری های گوناگون دارند و اکنون که غربی ها با پیروی از سیاست های خصمانه و تحریم های ظالمانه آمریکا حاضر به همکاری با ایران نیستند، فضای خوبی مهیاست تا همکاری ها با چین در زمینه فناوری های مختلف و براساس سند همکاری ۲۵ ساله گسترش یابد.
وی با اشاره به نقش موثر چین در ایجاد شبکه مترو در ایران ، به نیاز اساسی کشور به توسعه شبکه حمل و نقل ریلی و تاکید رهبر معظم انقلاب بر این مهم اشاره کرد و گفت: استفاده از فناوری پیشرفته چین برای راه اندازی قطارهای سریع السیر در ایران، علاوه بر ایجاد یک جهش بزرگ در صنعت حمل و نقل کشور و دیده شدن نتایج ملموس آن از سوی مردم، باعث خواهد شد تا افکار عمومی نیز نگاه بهترین به روابط ایران و چین داشته باشند.
رئیس انجمن دوستی ایران و چین با اشاره به بدعهدی های شرکت های غربی از جمله شرکت های نفتی و خودروسازی که بعد از خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا لز برجام، زیر قراردادهایشان با ایران زدند و کشور را ترک کردند، گفت: با وجود تحریم ها، چینی ها بیشترین همکاری را با ایران در زمینه همکاری های تجاری و اقتصادی داشته اند.
سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در چین با اشاره به توانمندی بالای چینی در فناوری تولید انرژی های پاک و تجدید پذیر ازجمله انرژی خورشید و بادی و نیز وجود پتانسیل های عظیم جغرافیایی و آب و هوایی در ایران برای تولید این گونه انرژی ها، بر ضرورت بهره مندی از فناوری چین در این حوزه تاکید کرد.
بروجردی با اشاره به اهمیت استفاده از ارزهای ملی برای مراودات تجاری بین کشورها به ویژه در شرایط تحریم، گفت: رویکرد استفاده از ارزهای ملی، سیاستی است که از سوی ایران هم دنبال می شود و توافقاتی هم بین ایران و روسیه در این زمینه صورت گرفته است و کار مشابهی را نیز می تواند در روابط و همکاری تجاری ایران و چین انجام داد که با توجه تحریم ها، اقدام بسیار مهمی خواهد بود ضمن اینکه گام مهم دیگری در مسیر پایان سلطه دلار آمریکا در تجارت جهانی خواهد بود.
وی اهمیت سفر قریب الوقوع رئیسی به چین را از دو منظر داخلی و بین المللی مورد تاکید قرار داد و گفت: از نظر شرایط فعلی در داخل کشور، دولت و مجلس کاملا همسو هستند و با توجه به رویکرد راهبردی نظام جمهوری اسلامی مبنی بر نگاه به شرق، بستر خوبی برای گسترش همکاری ها با چین وجود دارد.
بروجردی همچنین در خصوص اهمیت این سفر از بُعد بین المللی گفت: در شرایطی که آمریکا و هم پیمانانش سیاست خصمانه علیه ایران اتخاذ کرده اند و بخشی از این سیاست خصمانه در برجام و تحمیل تحریم ها ظالمانه علیه ایران نمود پیدا کرد، و نیز با توجه به برخی رویدادهای بین المللی و منطقه ای از جمله جنگ اوکراین، اهمیت گسترش همه جانبه روابط ایران و چین بیش از هر زمان دیگر احساس می شود.