سومین نشست فصلی انجمن دوستی ایران(۱۴۰۱)
** بروجردی: روابط ایران و چین مستقل از سرنوشت برجام است
سومین نشست فصلی انجمن دوستی ایران و چین در سال ۱۴۰۱ با مشارکت حضوری و مجازی جمعی از اعضا برگزار شد و علاوه بر ارائه گزارشی از روند فعالیت های انجمن از سوی علاءالدین بروجردی رئیس این سازمان مردم نهاد، سه کارگاه آموزشی نیز در این نشست برگزار شد.
سومین نشست فصلی انجمن در سال جاری، عصر پنجشنبه با پخش سرود ملی جمهوری اسلامی و تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد.
علاءالدین بروجردی رئیس انجمن در سخنانی کوتاه، ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت های انجمن، به موضوع روابط ایران و چین و نقش و جایگاه انجمن در تقویت این مناسبات پرداخت.
وی یکی از اهداف اصلی انجمن را کمک به دولت و دستگاه های ذیربط برای کمک به پیشبرد روابط ایران و چین از جمله اجرایی کردن سند همکاری ۲۵ ساله دو کشور دانست و یادآور شدکه انجمن درحال انجام تلاش هایی برای کمک به محقق شدن بخشی از این سند از جمله درحوزه احداث خطوط ریلی پرسرعت در کشور توسط چینی ها، وارد کردن فناوری ساخت خودروهای برقی از چین و گردشگری است.
بروجردی تصریح کرد: در مجموع باید گفت کارها در مسیر اجرای سند همکاری ۲۵ ساله ایران وچین سرعت لازم و مطلوب را ندارد و همه نهادها و دستگاه های ذیربط دراین زمینه نیازمند حرکت جدی تر و سریع تر هستند.
رئیس انجمن دوستی ایران و چین همچنین با اشاره به روند تحولات مرتبط با موضوع برجام، روابط ایران و چین را مستقل از سرنوشت این توافق دانست و تاکید کرد: سرنوشت برجام هر چه که باشد، باید روند همکاری ایران و چین در مسیر پیشرفت خود ادامه یابد و کار با چین باید به عنوان یک سیاست دائم دنبال شود و تصور می کنم رویکرد دولت جمهوری اسلامی ایران هم همین است.
بروجردی به اشاره به برنامه سفر پیش روی سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به چین ، این سفر را فرصتی بسیار مغتنم برای ایجاد یک تحرک جدی در روند اجرای سند همکاری ۲۵ ساله میان دو کشور دانست.
کارگاه های آموزشی
دربخشی دیگر از نشست فصلی انجمن، سه کارگاه آموزشی با عنوان معرفی انجمن و اساسنامه، معرفی فرهنگ و جامعه چین و ساختار سیاسی حکومت چین برگزار شد.
حسین جعفری رئیس کمیته ارتباطات و دیپلماسی عمومی انجمن دربخش کارگاه آموزشی مرتبط با انجمن دوستی ایران و چین و اساسنامه آن توضیحاتی را ارائه داد.
علی محمد سابقی رئیس کمیته فرهنگی انجمن و رایزن فرهنگی پیشین جمهوری اسلام ایران در پکن نیز در کارگاه معرفی فرهنگ چین، توضیحات مبسوطی را مطرح کرد.
جلیل ادیبی کارشناس ارشد حوزه چین شناسی و دیپلمات سابق جمهوری اسلامی ایران در چین نیز مطالب مفصلی در خصوص ساختار سیاسی حکومت چین برای افراد حاضر ارائه داد.