با حضور نمایندگان انجمن دوستی ایران و چین؛ راه های تبادل تجربیات کمیته امداد امام خمینی(ره) و فدراسیون خیریه چین بررسی شد
جمعی از مسئولان کمیته امداد امام خمینی(ره) و بخش فرهنگی سفارت جمهوری خلق چین در تهران امروز در نشستی، راه هایی همکاری و تبادل تجربیات میان نهادهای عالی دو کشور درامور خیریه و کمک رسانی به نیازمندان را مورد بررسی و تبادل نظر قرار دادند.
در این نشست که روز سه شنبه به همت انجمن دوستی ایران و چین و به میزبانی کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شد، علاوه بر ارائه توضیحاتی کلی درخصوص رئوس فعالیت های این کمیته و فدراسیون خیریه چین، پیشنهادهایی برای شکل گیری تعامل میان دو نهاد فرهنگی-اجتماعی مطرح شد.
دکتر مهدی نادی عضو هیات مدیره انجمن دوستی ایران و چین در این نشست ضمن اشاره به اهمیت تعامل نهادهای عالی خیریه دو کشور در تقویت روابط فرهنگی، پیشنهاد کرد دو طرف یک روز یا یک هفته مشخص را در سال به عنوان یک مناسبت مشترک برای بزرگداشت فعالیت های مرتبط با امور خیریه مشخص کنند .
همچنین پیشنهاد تشکیل بازارچه های خیریه در قالب صنایع دستی، غذهای محلی، هنرهای ملی، صنایع کوچک، مشاغل خانگی و … با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) و سفارت چین در تهران به بهانه مناسبت های مختلف و دراماکن و شهرهای گوناگون با هدف تقویت شناخت فرهنگی مردم دو کشور نسبت به یگدیگر و نیز استفاده از درآمد حاصل از این بازارچه ها برای امور خیریه، از سوی نمایندگان انجمن دوستی ایران و چین حاضر در این نشست مطرح شد.
دکتر نادی همچنین با اشاره اهمیت نقش دیپلماسی عمومی و دیپلماسی فرهنگی درتقویت مناسبات دو کشور، تاکید کرد: انجمن دوستی ایران و چین خود را موظف می داند که به عنوان کانال ارتباطی میان کمیته امداد امام خمینی(ره) و سفارت چین درتهران، زمینه را برای استفاده متقابل دو طرف از تجارب و رویکردهای ارزشمند یکدیگر در امور مختلف مرتبط با فعالیت های خیریه تسهیل کند.
جواد صفاری دستیار مدیرکل امور بین الملل کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز در این نشست ضمن ارائه توضیحاتی درباره فعالیت های این نهاد، ایجاد اشتغال و خودکفایی برای افراد و خانواده های نیازمند را یکی از موثرترین و اساسی ترین راه های کمک به این قشر برشمرد و با اشاره به تجربیات خوب چینی ها در حوزه ایجاد صنایع کوچک از جمله مشاغل خانگی، خواستار انتقال تجربیات فدراسیون خیریه چین در این زمینه شد.
در این نشست همچنین به اشاره به تمایل مشارکت اتباع ایرانی مقیم خارج از کشور ازجمله تجار ایرانی مقیم چین در فعالیت های خیریه، بر اهمیت نقش آفرینی سفارت چین برای تسهیل انتقال کمک های خیریه این افراد به داخل ایران تاکید شد.
مسئولان کمیته امداد امام خمینی(ره) همچنین پیشنهاد تشکیل یک جلسه وبیناری بین مقامات این کمیته و فدراسیون خیریه چین را مطرح کردند.
آقای جانگ خونگ وی نماینده بخش فرهنگی سفارت چین نیز در این ملاقات، با اشاره به این که دولت چین یک راهبرد اساسی برای کمک به نیازمندان دارد، گفت فدراسیون خیریه چین یک نهاد کاملا غیرانتفاعی است که از گروهی از افراد و تشکل های حقیقی و حقوقی تشکیل شده و تجربه ای نزدیک به ۳۷ سال دارد و بسیاری از فعالیت های آن، مشابه فعالیت های کمیته امداد امام خمینی(ره) است.
وی گفت فلسفه فعالیت فدراسیون خیریه چین، نه تنها تامین نیازهای افراد و خانواده های نیازمند است بلکه تلاش می کند تا «بجای دادن ماهی به افراد، هنر ماهیگیری را به آنها بیاموزد.»
این مسئول بخش فرهنگی سفارت چین گفت که از زمان شروع فعالیت فدراسیون خیریه چین تا کنون، مبلغی بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار از سوی این نهاد صرف امور خیریه شده است.
بعد از پایان این ملاقات، دو طرف با حضور در مرکز مدیریت خدمات مددکاری کمیته امداد امام خمینی(ره)، از نزدیک با بخشی از فعالیت های این نهاد آشنا شدند.