رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا اظهار داشت چین بزرگ ترین چالش ژئواستراتژیک برای آمریکا خواهد بود.
ایرنا: رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا اظهار داشت چین بزرگ ترین چالش ژئواستراتژیک برای آمریکا خواهد بود.
ژنرال مارک میلی در مصاحبه با شبکه بلومبرگ درباره آزمایش موشک مافوق صوت چین که پکن آن را تکذیب کرده است، گفت که نمیدانم این آزمایش موشکی کاملاً لحظهای مشابه آزمایش اسپوتنیک باشد اما فکر میکنم به آن خیلی نزدیک است.
این مقام نظامی آمریکا این آزمایش را “بسیار نگران کننده” خواند و درعین حال گفت که این آزمایش تمام توجه ما را به خود جلب کرده است.
مارک میلی اضافه کرد آمریکا نیز در حال آزمایش و توسعه فناوریهایی از جمله موشک های فراصوت، هوش مصنوعی، علوم رباتیک و طیفی گسترده از فناوریها است.
وی توان تسلیحاتی پکن را بسیار فراتر از این آزمایش دانست و گفت که چین بزرگ ترین چالش ژئواستراتژیک برای آمریکا خواهد بود و هیچ شکی در آن ندارم.
این مقام آمریکایی تصریح کرد تحولات چین بسیار منحصر به فرد بوده و مانند آن را ندیدهایم. آنها ارتشی ساختهاند که بسیار قابل توجه و برجسته است.
رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا درباره کره شمالی نیز ادعا کرد این کشور بسیار تهاجمی بوده و همواره توجه زیادی را به خود اختصاص می دهد.آنها همواره اقدامات تحریکآمیزی را با آزمایش موشکی انجام می دهند.
مارک میلی اظهار داشت نیت ما درباره کره شمالی، روسیه و چین، مهار توان نظامی آنها از طریق تلاشهای دیپلماتیک است تا مانع وقوع جنگ شویم.
وی مدعی شد اگر جنگی رخ دهد، برای مثال درخصوص جنگ در شبهجزیره کره، حامی کره جنوبی خواهیم بود ولی اقدام به بازدارندگی تاکنون پاسخ داده است.
روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز ۲۵ مهر ماه گزارش داد چین در ماه اوت یک موشک مافوق صوت با قابلیت حمل کلاهک هستهای آزمایش کرده که پس از چرخیدن به دور مدار زمین، به هدف خود برخورد کرده است.
این رسانه به نقل از پنج منبع آگاه گفت: این موشک مافوق صوت در مدار پایین به دور زمین یک بار گشته و سپس در نزدیکی هدف خود فرود آمده است.
این آزمایش موشکی پیشرفت چشمگیر چین در زمینه موشکهای مافوق صوت را نشان میدهد.
سخنگوی وزارت خارجه چین گزارش این روزنامه انگلیسی مبنی بر اینکه این کشور در مرداد امسال یک موشک مافوق صوت را آزمایش کرده است، رد کرد ولی گفت که این فضاپیمایی بوده که فناوری بکار رفته در آن برای استفاده مجدد، آزمایش شده بود.
به گزارش ایرنا، جائو لی جیان افزود: اهمیت فناوری بازاستفاده در این است که می تواند «روشی کم هزینه و راحت را برای سفر صلح آمیز انسان به فضا فراهم کند».