logo-(1)logo-(1)logo-(1)logo-(1)
  • صفحه نخست
    • صفحه اصلی
  • جشن بهاره ی چین
  • روز ملی خلیج فارس
  • اخبار
    • اخبار برگزیده
    • خبرنامه انجمن
    • مقالات و پژوهش های ایران و چین
    • کتاب ها
  • درباره انجمن
    • ایران و چین
    • جشن سالانه
  • ارتباط با ما
    • عضویت
  • ویژه اعضا
  • گالری
ساز* گوژنگ – زیتر چینی*
1401-03-06
میزگرد مجازی روابط فرهنگی چین و ایران برگزار شد
1401-03-06

عضو موسسه یک کمربند یک راه: چین و ایران نیازمند راه اندازی گفتمان فرهنگی هستند

1401-03-06

عضو موسسه یک کمربند یک راه: چین و ایران نیازمند راه اندازی گفتمان فرهنگی هستند

پکن- ایرنا- عضو انستیتوی «یک کمربند – یک راه» چین با تشریح روند تاریخی روابط فرهنگی ایران و چین اظهار کرد در عصر حاضر نیز چین و ایران باید یک بستر پایدار تبادل علمی و مکانیزمی پایدار برای گفتمان فرهنگی راه اندازی کنند.

به گزارش ایرنا پروفسور «شو باو فن» روز سه شنبه در میزگرد روابط فرهنگی ایران و چین و تاثیر گرونا بر ان که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد افزود: در حال حاضر پروژه مشترک «یک کمربند یک جاده» دانشگاه زبان و فرهنگ پکن و دانشگاه علامه طباطبایی برای ساخت مرکز مطالعات چین، نمونه بسیار خوبی است و گفت و گوهای علمی و دانشگاهی مانند نشست امروز آغاز مهمی برای تقویت ارتباط و تفاهم با یکدیگر است.

وی ایران و چین را از تمدن های باستانی مشهور جهان معرفی کرد که در تاریخ توسعه بشر، نقش و جایگاه برجسته ای داشته اند و گفت: هر دو کشور از لحاظ سنت های تمدنی، میراث قدیمی و جنبه های تبادلات عصر حاضر، دارای اثرات و سوابق ارزشمند زیادی هستند.

این محقق چینی با اشاره به ضرورت همکاری ایران و چین در قالب ابتکار «یک کمربند یک جاده» گفت: دو تمدن ایران و چین در اعماق تاریخ در کنار یکدیگر قامت برافراشته اند و کتاب های تاریخی موجود و کشفیات باستانی، همگی گواه ارتباط و همجوشی تاریخی این دو تمدن است در حافظه ادبی هر دو تمدن نیز توصیف های دقیق بسیار زیادی در مورد دو کشور وجود دارد.

استاد دانشگاه زبان و فرهنگ پکن ضمن تشریح روند شکلگیری راه ابریشم قدیم میان ایران و چین گفت: از منظر تاریخی، ایران به عنوان اصلی ترین نقطه و ایستگاه واسطه ای میان تبادلات اقتصادی و فرهنگی شرق و غرب بود.

پروفسور شو در بخش دیگری از سخنانش به آینده روابط دو کشور پرداخت و گفت: از منظر تاریخی و یا حتی جنبه عملی آن، چین و ایران همواره ارتباطات و تبادلات نزدیک خود را حفظ کرده اند و هیچگاه درگیری و نزاعی بین تمدن پارسی و تمدن چین صورت نگرفته است، هر دو ملت همیشه احساس عمیق اعتماد دو جانبه را حفظ کرده اند.

به گفته وی این احساسات مشترک پایه و سنگ بنای تبادلات فرهنگی آینده و روابط عمیق تر بین ایران و چین خواهد بود و پیشنهاد «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین در مورد همکاری و همدلی برای ساخت سرنوشت مشترک بشریت، تا حد زیادی مبتنی بر توجه به سرنوشت بشر است.

استاد دانشگاه زبان و فرهنگ پکن از تمدن های چین و ایران به عنوان گنجینه های فرهنگی مهمی برای ساختن اندیشه بشری نام برد و گفت: اکنون نیز دو کشور با پیش شرط اعتماد عمیق متقابل شکل گرفته در تاریخ، کاملا می توانند با ساختن بدنه مشترک فرهنگی، دانشگاهی و علمی و سایر ساختارهای مشترک،  نگرانی های یکدیگر در مورد آینده و سرنوشت جهان را به یک درک مشترک جهانی تبدیل کنند.

میزگرد مجازی «روابط فرهنگی چین و ایران بعد از کرونا» امروز سه شنبه با حضور اساتید و پژوهشگران ایرانی و چینی و با همت و همکاری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه فرهنگ و زبان پکن و مرکز مطالعات فرهنگی روابط راهبردی برگزار شد.

در این همایش که با حضور و سخنرانی «عباسعلی وفایی» رایزن فرهنگی ایران در چین، «هوانگ زو ویو» رئیس موسسه مطالعات چین و رییس کرسی مطالعات چینی دانشگاه فرهنگ و زبان پکن، «غلامعلی چگینی زاده» رییس مرکز چین شناسی دانشگاه علامه طباطبایی، «محسن شریعتی نیا» عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، «حامد وفایی» استاد دانشگاه تهران و «شی گوانگ» رییس بخش زبان های غرب آسیا دانشگاه پکن برگزار شد روابط فرهنگی ایران و چین مورد بررسی قرار گرفت.

Related posts

1404-03-25

محکومیت حمله اسرائیل به ایران


Read more
1404-03-24

…..“عید بزرگ غدیر خم مبارک باد“…..


Read more
1404-03-23

«««««««««ایران تسلیت»»»»»»»««


Read more

تماس با ما

٠٩١٢١١٤١٧٨٢ آقای جعفرى – دبیر انجمن
٠٩١٢٣٠٥١٨٨٤ آقای الهامى -مدیر تارگاه
09124122160 خانم بهجتی- کارگروه عضویت

نشانی

تهران، شهرک غرب، خیابان سیمای ایران، بین هفتم کوچه مرداد ، پلاک 7 کدپستی 1467634867
پست الکترونیک: info[@]ircfa.com

تمام حقوق این سایت متعلق به انجمن دوستی ایران و چین می باشد. (All Right Reserved By ircfa)