• ارتباط مستقیم با انجمن
  • info@ircfa.com
logo-(1)logo-(1)logo-(1)logo-(1)
  • جشن بهاره ی چین
  • روز ملی خلیج فارس
  • صفحه اصلی
    • عضویت
    • ارتباط با ما
  • درباره انجمن
    • ایران و چین
    • جشن سالانه
  • اخبار
    • اخبار برگزیده
    • خبرنامه انجمن
    • مقالات و پژوهش های ایران و چین
    • کتاب ها
عراقچی: آمادگی داریم وارد مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه‌ هسته‌ای خود شویم؛ مذاکراتی که با هدف رسیدن به یک توافق باشد
2025-01-04
معرفی کتاب «جهان‌بینی چینی»
2025-01-11
موضوعات
  • ایران و چین
  • خبرنامه انجمن
  • دسته‌بندی نشده
برچسب ها

زونگ پی وو سفیر جمهوری خلق چین در ایران روز دوشنبه (۱۷ دی) با سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، دیدار و گفت‌وگو کرد.

🔹صالحی در این دیدار اظهار داشت : “فرهنگ می‌تواند پاره‌ مهمی از روابط کشورهایی که تمدن کهن دارند باشد، چون تاریخ و قدمت فرهنگی کمک می‌کند تا میدان‌ها و فرصت‌های فراوانی در ارتباطات فرهنگی فراهم شود؛ خوشبختانه پیش از این ارتباطات فرهنگی خوبی میان دو کشور بود که در این دوره حتما باید توسعه یابد.”.

🔹وی گفت : “سینمای ایران در آسیا و جهان جایگاه قابل توجهی دارد بر همین اساس حضور طرفین در جشنواره‌های یکدیگر، تولیدات مشترک از جمله عرصه‌هایی است که می‌تواند کمک کند تا ارتباطات بهتر از گذشته ایجاد شود.”.

🔹وی همچنین با اشاره به اینکه در حوزه رسانه‌ای فرصت‌های قابل توجهی میان دو کشور وجود دارد تا تصویر بهتر و مطمئن‌تری از ایران و چین به ملت‌های یکدیگر عرضه شود، افزود : “در همین راستا حضور خبرنگاران و همکاریِ رسانه‌های فعال دو کشور در تولید مستندهای خبری و گزارشی که بتواند از دو کشور تصویر درست‌تری ارائه کند، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.”.

🔹صالحی با بیان اینکه در حوزه موزه‌های دو کشور فرصت‌های خوبی محقق شده که می‌شود آنها را توسعه داد، تصریح کرد : “اخیرا مبادلات خوب موزه‌ای بین ایران و چین صورت گرفته است. مثل ارائه بخشی از موزه‌های ایران تحت عنوان «شکوه ایران باستان» در شهرهای مختلف چین و نمایش آثاری از چین در ایران.”.

🔹وی در ادامه اظهار کرد : “حضور چین در یکی از دوره‌های برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به عنوان میهمان ویژه،  اتفاق خوب و ماندگاری به‌شمار می‌رود، چراکه نمایشگاه کتاب تهران بزرگترین رویداد فرهنگی ایران است و حضور چین در نمایشگاه به روابط مختلف فرهنگی دو کشور کمک کرد.”. صالحی اضافه نمود : “در حوزه کتاب، برگزاری نمایشگاه‌ها همچنان می‌تواند فرصت ارتباطی مناسبی باشد. از طرفی تصویرگران ایرانی حوزه کتاب، فرصت قابل توجهی را در تصویرگری کتاب دارند که می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند.”

🔹وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت : “زبان هم از فرصت قابل توجهی برخوردار است، چراکه زبان چینی در ایران توسعه خوبی یافته و علاقه‌مندان زیادی پیدا کرده است. زبان فارسی هم سابقه قدیمی در چین داشته است، برهمین اساس ایجاد فرصت‌های بیشتر در توسعه زبان فارسی می‌تواند راهگشا باشد”.

🔹صالحی تصریح کرد : “در حوزه گردشگری فرصت‌های قابل توجهی پدید آمده است. میزان گردشگری دو کشور بالاست اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم، البته این موارد بخشی از فرصت‌های فرهنگی است که باید به آن توجه داشت و حوزه‌های دیگری نیز وجود دارد که می‌توان به آن‌ها فکر کرد.”.

🔹وی با بیان اینکه شاید تحقق راحت‌تر این چشم اندازها مستلزم این باشد که مراکز فرهنگی دو کشور را زودتر تاسیس کنیم، گفت : مطمئن هستم در دولت ایران و وزارت فرهنگ اهتمام ویژه برای توسعه جدی‌تر روابط فرهنگی دو کشور وجود دارد، چراکه حوزه فرهنگ شالوده روابط اقتصادی و سیاسی است و هرقدر به این شالوده بیشتر توجه کنیم این روابط پایدارتر می‌شود.

🔹وی در مورد گفت‌وگوی تمدن‌ها نیز تاکید کرد : “حتما برای تمدن‌های تاریخی گفت‌وگو ضروری است، اما برای تمدن‌هایی که در طول تاریخ پیوستگی داشته‌اند ضروری‌تر است. تمدن ایران و چین بسیار قدیمی و بدون انقطاع تاریخی بوده و هست. علاوه بر این ویژگی، هر دو کشور به دلیل ارتباطاتی که در طول تاریخ داشته‌اند نقاط اشتراک بسیاری با هم دارند.”. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه گفت‌وگوی میان تمدن‌ها لازم است و گفت‌وگوی تمدن‌های ایران و چین می‌تواند دستاوردهای زیادی برای دو کشور و جهان داشته باشد، گفت : “از منظر گفت‌وگوهای تمدنی ایران و چین می‌توانیم با هم همکاری داشته باشیم و دامنه وسیعی نیز در این گفت‌وگو وجود دارد. از فلسفه ایرانی و چینی گرفته تا سایر حوزه‌های زیست فردی و جمعی که در هر دو تمدن وجود داشته و دارد؛ از این دریچه باب بسیاری از ارتباطات میان دانشگاه‌ها، فرهنگستان‌ها و مجموعه‌های علمی دو کشور گشوده می‌شود.”.

مطالب مرتبط

2025-05-11


اطلاعات بیشتر
2025-05-11

وزیر خارجه چین: ایران شریک راهبردی ما در خاورمیانه است


اطلاعات بیشتر
2025-05-10

“روز بین المللی زبان چینی” ۲۰۲۵


اطلاعات بیشتر

تماس با ما

تلفن تماس:
٠٩١٢١١٤١٧٨٢ آقای جعفرى – دبیر انجمن
٠٩١٢٣٠٥١٨٨٤ آقای الهامى -مدیر تارگاه
09124122160 خانم بهجتی- کارگروه عضویت
پست الکترونیک:
info[@]ircfa.com

نقشه

نشانی : تهران، شهرک غرب، خیابان سیمای ایران، بین هفتم کوچه مرداد ، پلاک 7 کدپستی 1467634867

لینک های مفید

سفارت چین در ایران

سفارت ایران در چین

مرکز تحقیقات چین، دانشگاه علامه طباطبایی

مرکز پژوهشی آسیا دانشگاه تهران

مرکز پژوهشی جاده ابریشم، دانشگاه شهید بهشتی

رادیو بین المللی چین

مرکز کنفوسیوس دانشگاه تهران

تمام حقوق این سایت متعلق به انجمن دوستی ایران و چین می باشد. (All Right Reserved By ircfa)

div>