• ارتباط مستقیم با انجمن
  • info@ircfa.com
logo-(1)logo-(1)logo-(1)logo-(1)
  • جشن بهاره ی چین
  • روز ملی خلیج فارس
  • صفحه اصلی
    • عضویت
    • ارتباط با ما
  • درباره انجمن
    • ایران و چین
    • جشن سالانه
  • اخبار
    • اخبار برگزیده
    • خبرنامه انجمن
    • مقالات و پژوهش های ایران و چین
    • کتاب ها
خبر های ۰۷ آبان ۱۳۹۹
2020-10-28
خبر های ۱۰ آبان ۱۳۹۹
2020-10-31
موضوعات
  • دسته‌بندی نشده
برچسب ها
  • 08 آبان 1399
  • اخبار اقتصادی چین و ایران
  • اخبار تجاری چین و ایران
  • اخبار فرهنگی چین و ایران
  • اخبار هنری چین و ایران
  • انجمن دوستی ایران و چین
  • ایران

فهرست سرخط اخبار امروز، ۰۸/آبان/۱۳۹۹:

  • روزنامه دنیای اقتصاد:
  1. اکران فیلم پاکستانی در چین پس‌از ۴۰ سال
  2. افزایش سهم چین در تجارت خارجی اوراسیا به ۲۰ درصد
  3. به روزرسانی مرکز طراحی جی‌ام
  4. [cl-popup][/cl-popup]
  5. دستگیری ۵ نفر در آمریکا به اتهام جاسوسی برای چین[cl-popup title=”نزاع اقتصادی آمریکا و چین به ضرر هر دو کشور شده است / دو بازنده بزرگ جنگ سرد تکنولوژی” show_on=”text” btn_label=”خبر منتخب – نزاع اقتصادی آمریکا و چین به ضرر هر دو کشور شده است / دو بازنده بزرگ جنگ سرد تکنولوژی” align=”right” size=”xl”]دنیای‌اقتصاد- حانیه شریف : این روزها، جنگ سرد بین دو قدرت بزرگ حوزه تکنولوژی یعنی چین و آمریکا باعث شده کل دنیا بهای سنگینی بپردازد. جنگ تعرفه‌ای و اقتصادی صنعت هر دو کشور را دستخوش تغییر قرار داده و باعث شده که در روند کاری شرکت‌های سازنده سخت افزار، طراحان تراشه‌های کامپیوتری و حتی سرویس‌های شبکه‌های اجتماعی اختلال ایجاد شود. حالا با بالا رفتن سر و صدای این جنگ سرد،ابعاد وسیع‌تری از پیامدهای این اختلاف نمایان شده است. هزینه این اختلاف نیز بیشتر روی شانه‌های فعالان حوزه مخابرات است. اکثر شرکت‌های بزرگ چینی از دسترسی به بازار ایالات‌متحده منع شده‌اند و علاوه بر این، صادرات محصولات آمریکایی به چین به میزان زیادی محدود شده است. شرکت‌های حوزه تلکام پیش‌بینی می‌کنند به دلایلی مانند جایگزینی تجهیزات چینی در سیستم‌ها، به اندازه یک میلیارد دلار دچار ضرر و زیان خواهند شد.  اما تاثیرات این کشمکش، فراتر از ضرر و زیان شرکت‌های تکنولوژیک است. شرکت‌های آمریکایی سازنده تراشه، نگران از بین رفتن بازار فروش در چین هستند که خسارت‌های جبران‌ناپذیری به درآمدزایی آنها وارد خواهد کرد. درآمد پایین‌تر یعنی سرمایه کمتر برای انجام تحقیقات و توسعه در زمینه طراحی و تولید تراشه‌ها و محصولات پیشرفته نیمه هادی، حوزه‌ای که تا به امروز آمریکا سردمدار آن بوده است. نگرانی دیگری که وجود دارد این است که این منازعات سیاسی، سرعت گسترش و دسترسی به تلکام پرسرعت را در مناطق دور افتاده آمریکا یا قاره اروپا کمتر کند. در واقع هر منطقه‌ای که برای سیستم‌های اینترنت بدون سیم خود به ادوات و تجهیزات چینی مجهز است، می‌تواند از وضع قوانین جدید خسارت ببیند. واشنگتن در سال ۲۰۱۲ استفاده از سخت‌افزارهای چینی را در اکثر شبکه‌های اصلی آمریکایی تحریم کرد. این قانون، حتی شرکت‌های اروپایی را برای تهیه تجهیزات ۵G با مشکل روبه‌رو کرده است، تجهیزاتی که در بخش‌های مهمی همچون سلامت، حمل‌ونقل و دیگر حوزه‌های حیاتی مورد نیاز است. علاوه بر این صدها هزار شهروند و شرکت آمریکایی که در مناطق دور افتاده‌تر از کلان‌شهرها هستند‌، با معضل تاخیر در دسترسی به شبکه پر سرعت و مطمئن اینترنت روبه‌رو شده‌اند.

    حفاظت از دموکراسی و مقابله با نفوذ سایبری // مقامات کنونی و حتی سابق آمریکایی می‌گویند که این استراتژی در دراز مدت به‌صرفه خواهد بود. این دسته از سیاست‌مداران معتقدند که اعمال اقدامات تهاجمی علیه چین می‌تواند از دموکراسی ملی محافظت کرده و احتمال موفقیت اقدامات جاسوسی و حملات سایبری چین را به حداقل می‌رساند. این دسته همچنین معتقدند که ممنوعیت صادرات به چین- که کار را برای تعدادی از شرکت‌های بزرگ سازنده برای تولید محصولات حرفه‌ای و پیشرفته بسیار سخت کرده- باعث خواهد شد که در صنعت محصولات نیمه رسانا تعادل برقرار شود. این دسته معتقدند که شرکت‌های آمریکایی سازنده محصولات نیمه‌رسانا با کمک این استراتژی دیگر نیازی ندارند به‌دلیل رقابت با رقبای چینی، قیمت محصولات خود را کاهش دهند و این یعنی سرمایه بیشتر برای تمرکز روی بخش‌های تحقیقاتی و توسعه در دراز مدت. در این بین شرکت‌های دیگر نیز از خصومت بین آمریکا و چین سود می‌برند. شرکت‌های تکنولوژیکی که خارج از آمریکا و چین هستند و نقشی در این کشمکش ندارند مانند شرکت سامسونگ متعلق به کره‌جنوبی، شرکت اریکسون متعلق به سوئد و شرکت نوکیا متعلق به فنلاند، این شرکت‌ها می‌توانند در این بین سهم بیشتری از بازار را از آن خود کنند. اما این نزاع ریسک‌هایی نیز دارد مثلا این امکان وجود دارد که چین نیز بخواهد مقابله‌به‌مثل کرده و دسترسی شرکت‌های آمریکا مانند اپل یا کوالکام را به بازار کشور خود محدود کند که با توجه به حجم عظیم بازار چین، این کار خطر جدی ضرر و زیان برای چنین شرکت‌هایی به همراه دارد. با نگاهی دقیق‌تر به حوزه تلکام و محصولات نیمه رسانا، میزان تلفات جنگ سرد تکنولوژیک بین آمریکا و چین بیشتر نمایان‌تر می‌شود واحتمال تاثیر‌گذاری آن در آینده نیز ملموس‌تر خواهد شد.

    قربانیان دو طرف // تا به امروز اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین قربانی در این نزاع، بزرگ‌ترین وموفق‌ترین شرکت تجاری بین‌المللی چین-شرکت هوآوی- به‌نظر ‌آمده است. با اعمال قوانین منع صادرات کالاهای آمریکایی به چین، شرکت هوآوی حجم عظیم زنجیره تامین محصولات خود را از دست داد و با لابی‌گری واشنگتن، کشورهای اروپایی و دیگر کشورها، دسترسی هوآوی از قبل نیز محدودتر شد. محدودسازی هوآوی از دسترسی به شبکه‌های ۵G اولین تحریم اصلی این شرکت بود زیرا به عقیده مقامات ‌آمریکایی، پکن از این طریق می‌تواند فعالیت‌های جاسوسی خود را پیش برده و حملات سایبری طراحی کند. ادعایی که خود شرکت هوآوی و دولت چین آن را به شدت رد کردند. هوآوی سال گذشته، ۱۲۳ میلیارد دلار فروش داشت و اولین شرکت حوزه ساخت تجهیزات تلکام در دنیا محسوب می‌شود. این شرکت همچنین یکی از برترین شرکت‌های سازنده گوشی هوشمند در دنیا است ولی یکی از مقامات این شرکت اخیرا گفته که بعد از اعمال محدودیت‌های دولت آمریکا، این شرکت بنا دارد رویه خود را تغییر داده و تمرکز خود را روی «بقا» بگذارد. سخنگوی هوآوی اعلام کرده که در پی تحریم‌های آمریکا، تا سال آینده هیچ آمار تخمینی از میزان خسارت اقتصادی شرکت نمی‌توان اعلام کرد. سخنگوی هوآوی اعلام کرده که در سال ۲۰۱۹، ۶۷ میلیارد دلار فروش شرکت بوده که بیشتر درآمد شرکت در سال ۲۰۱۹ را شامل می‌شده است. تجارت تجهیزات تلکام، سال گذشته تقریبا ۴۲ میلیارد دلار فروش داشته، حوزه‌ای که به‌دلیل قوانین جدید آمریکا، در خطر افتاده است. تاثیر مشکلات هوآوی، فراتر از خود این شرکت است. این تحریم‌ها و قوانین، تاثیر زیادی روی دیگر شرکت‌های آمریکایی، اروپایی و آسیایی دارد که محصولات مختلفی مانند تراشه‌های کامپیوتری به هوآوی می‌فروختند. خود شرکت هوآوی می‌گوید که بیش از ۱۱ میلیارد دلار در سال برای خرید قطعات آمریکایی هزینه می‌کند. یکی از مقامات ارشد آمریکایی می‌گوید که این احتمال وجود دارد تا برخی از شرکت‌های آمریکایی بتوانند مجوز صادرات محصولات خود به چین را دریافت کنند، البته محصولاتی که ثابت شود در زمینه امنیت ملی خطرآفرین نیستند. اما این مقام ارشد همچنین اعلام کرده برخی کسب و کارهای آمریکایی نیز ممکن است متحمل خسارت شوند که اجتناب‌ناپذیر است.

    اتحاد با اروپا برای مقابله با هوآوی // دولت آمریکا موفق شده در راستای جهت‌گیری خود علیه تحریم تجهیزات تلکام چینی، متحدانی در اروپا پیدا کند از جمله انگلیس و لهستان. اتحادیه اروپا نیز بیانیه‌ای پیشنهادی اعلام کرده و از اعضا خواسته که استفاده از تجهیزات تهیه شده توسط منابع پرریسک- از جمله هوآوی- را محدود کنند. هوآوی یکی از اصلی‌ترین تامین‌کنندگان تجهیزات تکنولوژی ۵G است و بسیاری از مقامات اروپایی مدعی شده‌اند که بیشتر شرکت‌های تکنولوژیک این حوزه، بدون محصولات هوآوی با مشکل روبه‌رو خواهند شد و از میدان رقابت شبکه ۵G عقب خواهند افتاد. اما با این وجود این کشورها هزینه‌های تحریم هوآوی را پذیرفته‌اند و درصدد جایگزینی تجهیزات هوآوی هستند. در آمریکا، کنگره به‌صورت مستقیم خرید از شرکت‌های اصلی تلکام چین از جمله هوآوی و ZTE و استفاده از تجهیزات آنها را از سال ۲۰۱۲ ممنوع اعلام کرده است. اما بسیاری از شرکت‌های کوچک‌تر آمریکایی استفاده از این تجهیزات را همچنان ادامه دادند. در ماه ژوئن امسال، کمیته ارتباطات فدرال آمریکا شرکت‌های کوچک را نیز از استفاده از تجهیزات شرکت‌های هوآوی و ZTE منع کرد. در این بین شرکت‌هایی مانند اپراتور Pine Belt بر سر دوراهی گیر کرده‌اند. این شرکت آمریکایی برنامه داشت تا شبکه خود را دوبرابر کند و به ۱۰۰ هزار مشتری جدید دست یابد. این اپراتور همین حالا ۲۵۰ هزار کاربر دارد که به سرویس پهنای باند کافی دسترسی ندارند، از جمله کودکانی که به‌دلیل شیوع پاندمی در دنیا برای تحصیل نیاز به دسترسی به اینترنت دارند. به گفته رئیس این شرکت با وجود شرایط جدید افزایش پوشش‌دهی سرویس شرکت به بیش از یک‌سال  زمان  نیاز دارد و در ادامه جایگزینی و نصب تجهیزات جدید نیز فرصت زیادی می‌طلبد که به نفع کاربران این اپراتور نیست. به عقیده تعدادی از مقامات آمریکایی برای کمتر کردن مشکلات این چنینی بهتر است تحریم‌های دولت به روی حوزه‌هایی اعمال شود که مستقیما در راستای حفظ امنیت ملی تاثیرگذار هستند. از طرف دیگر تعدادی دیگر از مقامات معتقدند که هدف این دستور کمیته تجارت آمریکا این بوده که روشن شود شرکت‌های آمریکایی دقیقا چه چیزی به شرکت‌های چینی می‌فروشند. این دسته معتقدند که اصلا بعید نیست که این کمیته در آخر دستور دهد تا اکثر فروش محصولات آمریکایی به شرکت‌های چینی ادامه پیدا کند. اما هدف این است که این پروسه با نظارت دقیق‌تری ازسوی مقامات آمریکایی انجام شود. نایب‌رئیس انجمن تجارت چین-آمریکا که موافق تجارت بین این دو کشور است می‌گوید زمانی، مطلع شد که یک شرکت ژاپنی از شرکت‌های چینی خواسته بود تا تامین‌کننده‌های آمریکایی خود را کنار بگذارند. وقتی دلیل این امر را جویا شد به او گفتند: «به تکنولوژی آمریکایی‌ها نمی‌توان اعتماد کرد زیرا ممکن است در آینده و هر زمان که بخواهند، دست تو را از آن تکنولوژی کوتاه کنند.» منبع: وال‌استریت‌ژورنال[/cl-popup]

  • خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا):
  1. [cl-popup title=”آثار ادبیات کلاسیک فارسی به زبان چینی ترجمه می‌شود” show_on=”text” btn_label=”خبر منتخب – آثار ادبیات کلاسیک فارسی به زبان چینی ترجمه می‌شود” align=”right” size=”xl”]تهران – ایرنا – رایزن فرهنگی ایران در چین با تاکید بر لزوم ترجمه آثار ادبیات کلاسیک فارسی به زبان چینی، برای توسعه همکاری با ناشران چینی اعلام آمادگی کرد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سفارت ایران در پکن، عباسعلی وفایی رایزن فرهنگی ایران در این شهر طی دیدار با مدیرکل شرکت انتشاراتی «لین شی یوان» چین با تأکید بر تداوم همکاری‌های فی مابین به ویژه در زمینه ترجمه آثار فارسی، گفت: علاقه‌مندیم در چاپ آثار دیگر با این انتشارات همکاری داشته باشیم. وی در یک دیدار مجازی با یانگ پینگ، مدیرکل این شرکت رسانه‌ ای فرهنگی مستقر در پکن و قدردانی از وی برای انتشار کتاب «قصه‌های ما مثل شد» به زبان چینی برای توسعه همکاری‌ها با «لین شی یوان» ابراز امیدواری کرد. رایزن فرهنگی ایران در چین آمادگی این نمایندگی فرهنگی را برای ترجمه تعدادی از این آثار طی سال آینده اعلام کرد و از برگزاری مراسم رونمایی از کتاب «قصه‌های ما مثل شد» به زبان چینی خبر داد. یانگ پینگ، ناشر چینی نیز در این دیدار خواستار حمایت رایزنی فرهنگی ایران از چاپ آثار ادبیات کلاسیک فارسی شد و گفت: نسخه‌ای از کتاب «آثار الباقیه عن القرون الخالیه» ابوریحان بیرونی را نیاز داریم تا در باره این اثر با مترجم گفتگو و زمینه انتشار آن را فراهم کنیم. وی افزود: اگر رایزنی فرهنگی ایران در چین، کتاب‌هایی در باره زندگینامه و آثار دانشمندان ایرانی در اختیار ناشران چینی قرار دهد، آمادگی چاپ آنها را داریم. کتاب «قصه‌های ما مثل شد» تألیف محمد میرکیانی از پرفروش‌ترین مجموعه از سری کتاب‌های پروانه حوزه ادبیات کودک و نوجوان از انتشارات «به نشر» ایران است که از سوی رایزنی فرهنگی ایران به زبان چینی ترجمه شده بود و به تازگی توسط این انتشاراتی چینی در شمارگان ۵ هزار در چین منتشر شد. در کتاب «قصه ما مثل شد» سرگذشت بعضی از مثل‌های ایرانی بیان شده است. این کتاب، جایزه بیست و پنجمین دوره کتاب سال را در بخش کتاب‌های تالیفی از آن خود کرده بود.[/cl-popup]
  2. [cl-popup title=”صندوق علمی راه ابریشم از ۱۱ فعالیت محققان ایران و چین حمایت می‌کند” show_on=”text” btn_label=”خبر منتخب – صندوق علمی راه ابریشم از ۱۱ فعالیت محققان ایران و چین حمایت می‌کند” align=”right” size=”xl”]تهران- ایرنا- صندوق علمی راه ابریشم با انتشار نتایج پنجمین فراخوان خود اعلام کرد: این صندوق از ۱۱ فعالیت محققان ایران و چین حمایت می‌کند. خرداد ماه امسال صندوق علمی راه ابریشم پنجمین فراخوان خود را منتشر کرد. فراخوانی که با همکاری آکادمی علوم چین و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری منتشر شد و در تلاش است همکاری علمی و فناورانه میان محققان ٢ کشور تقویت شود. پس از انتشار فراخوان، محققان ایران و چین مهلت داشتند تا پایان تیر ٩٩ طرح‌های خود را ارسال کنند و  پس از داوری اکنون نتایج نهایی  در قالب ۳ طرح در حوزه فناوری نانو، ۲ طرح در حوزه علوم شناختی و ۶ کارگاه مشترک مشخص شد و با حمایت صندوق علمی راه ابریشم اجرا می‌شود. به گزارش روز چهارشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،  ۶ کارگاه‌ مشترک در حوزه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر، علوم آب و علوم شناختی برگزار می شود. در پنجمین فراخوان صندوق علمی راه ابریشم، ۱۶۸ میلیون تومان برای طرح های تحقیق و توسعه مشترک و ۶۳ میلیون تومان برای برگزاری کارگاه‌های مشترک در نظر گرفته شده است. صندوق علمی راه ابریشم از فعالیت‌های پژوهشی مشترک میان محققان ایرانی و آکادمی علوم چین حمایت می‌کند، در چارچوب آن حمایت‌هایی در قالب سه فعالیت پروژه‌های تحقیق و توسعه مشترک، برگزاری کارگاه‌های مشترک و تبادل محققان در دوره‌های کوتاه مدت انجام می‌شود.[/cl-popup]
  3. چینی‌ها علاقمند به سرمایه‌گذاری در معادن میانه هستند
  4. در بازدید ویدیویی از کارگاه عمل آوری فرآورده‌های خام دامی در استان؛ نمایندگان چینی وضعیت آبزیان صادراتی از هرمزگان به کشورشان را بررسی کردند
  5. سرشاخ شدن چین با آمریکا بر سر تایوان از راه تحریم تسلیحاتی
  6. آمریکا و ادامه دخالت ها در شرق آسیا
  7. آمریکا ۸ نفر را به جاسوسی برای چین متهم کرد
  8. [cl-popup title=”دستاوردهای تاریخی سیزدهمین طرح توسعه چین تحت رهبری شی‌جین‌پینگ” show_on=”text” btn_label=”خبر منتخب – دستاوردهای تاریخی سیزدهمین طرح توسعه چین تحت رهبری شی‌جین‌پینگ” align=”right” size=”xl”]خبرگزاری «شین هوا» در گزارشی با عنوان «پیشرفت های تاریخی چین در طول دوره سیزدهم طرح ۵ ساله تحت رهبری شی جین پینگ»‌، نوشت احیای استثنائی اقتصاد چین از تاثیرات ناشی از بیماری کووید-۱۹ در حالی بسیاری از ناظران خارجی را شگفت زده کرده است که این صرفا یک نمونه از مجموعه دستاوردهای پکن در طول سیزدهمین دوره طرح ۵ ساله آن در فواصل سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ میلادی است. به گزارش خبرآنلاین، به نقل از رادیو بین المللی چین، در این مطلب آمده است: شاهد بودیم که در طول اجرای سیزدهمین طرح ۵ ساله توسعه چین، کمیته مرکزی حزب کمونیست با همراهی «شی جین پینگ» در کانون آن چگونه تمام بخش های کشور را با یکدیگر متحد کردند تا پیشرفت های تاریخی زیادی در زمینه توسعه به بار آید؛ بر اساس این گزارش،‌ اقتصاد چین در طول ۵ سال گذشته تقریبا به اندازه ۱۰۰ تریلیون یوان معادل حدودا ۱۵ تریلیون دلار آمریکا رشد داشت و تولید ناخالص داخلی سرانه این کشور به بیش از ۱۰ هزار دلار آمریکا رسید؛‌ سهم اقتصاد چین در جهان در سال ۲۰۱۹ میلادی به ۱۶.۳ درصد رسید. چین در حال حاضر بزرگ ترین جمعیت جهان با درآمد متوسط را دارد و قرار است به فقر مطلق هزاران ساله خود پایان دهد؛ نشانه های مربوط به ۵ سال اخیر حاکی از آن است که توسعه چین وارد مرحله جدیدی شده است. رهبر چین در نوزدهمین کنگره ملی حزب کمونیست چین در اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی تاکید کرد که اقتصاد چین در حال عبور از مرحله رشد سریع به مرحله توسعه با کیفیت بالاست؛ رئیس جمهور چین در طول ۵ سال گذشته به بازدید از شهرها، روستاها و بنگاه های اقتصادی پرداخت و نشست ها و جلسات گفت و گویی را با دانشمندان، کارآفرینان، محققان و نمایندگان مردمی برگزار کرد و در قالب این نشست ها برنامه ریزی ها و اقدامات اصلی برای توسعه چین تدوین شد که از جمله این اقدامات می توان به تلاش های هدفمند فقرزدایی چین، مهار و کنترل آلودگی هوا، پافشاری برای توسعه منطقه ای یکپارچه، گشایش های با کیفیت و … اشاره کرد. شین هوا با اشاره به اینکه ۵ سال گذشته تغییرات وارونه ای در جهان رخ داد و جهانی سازی اقتصادی با جریان های مخالف ناشی از حمایت از تولیدات داخلی و یکجانبه گرایی روبرو شد، نوشت که شی جین پینگ در بحبوحه این تغییرات و چالش ها، بر ضرورت کشف فرصت ها و پیشرفت های جدید تاکید داشت. بر این اساس، بهبود اقتصاد چین پس از شیوع کووید-۱۹ رشد داشته است و تولید ناخالص داخلی چین در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ میلادی و در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته به ۴.۹ درصد رسید. بر اساس این گزارش، چین تحت ریاست شی جین پینگ به پیشرفت های بی سابقه زیست محیطی دست یافته است؛ میزان مصرف انرژی در هر واحد تولید ناخالص داخلی ۱۳.۲ در فواصل سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ میلادی کاهش داشته است؛ ساکنان شهرهای چین ۸۲ درصد از روزهای یک سال را در هوای غیر آلوده نفس می کشند و از طرف دیگر، کیفیت آب افزایش با کیفیتی داشته است؛ اهداف مربوط به کنترل آلودگی در چین که در سیزدهمین طرح ۵ ساله این کشور تدوین شده بود، به خوبی تحقق یافته اند. رهبر چین اهمیت زیادی به نوآوری در بخش فناوری داد و از مکان هایی از جمله مؤسسات تحقیقاتی، دانشگاه ها و شرکت ها و مناطق توسعه صنعتی با فناوری پیشرفته در طول اجرای سیزدهمین طرح ۵ ساله توسعه چین بازدید کرد؛ چین پیشرفت های چشمگیری در ساخت پکن، شانگهای، منطقه خلیج گوانگدونگ-هنگ کنگ- ماکائو و تبدیل آنها به مراکز نوآوری فناوری – علمی جهان و همچنین انجام ماموریت های انسانی در فضا و کاوشگر ماه داشته است. نقش گشایش در چین مکررا در طول این ۵ سال تکرار شده است و رهبر چین تاکید داشته است که توسعه باکیفیت این کشور صرفا از طریق گشایش های بیشتر عملی خواهد شد؛ چین ۲۰۰ قرارداد همکاری را در راستای اجرای ابتکار «کمربند و جاده» با ۱۳۰ کشور و ۲۰ سازمان بین المللی امضا کرده است؛ این کشور همچنین اقدام به تاسیس ۲۱ منطقه تجارت آزاد آزمایشی کرد؛ چین از نظر فضای کسب و کار در جهان توانست در سال ۲۰۲۰ میلادی در جایگاه سی و یکم قرار بگیرد. حزب کمونیست چین در ماه مه سال جاری یک تصمیم استراتژیک گرفت تا الگوی توسعه جدید را طراحی کند که هدف از آن این است که بازارهای داخلی و خارجی بتوانند یکدیگر را تقویت کنند و بازار داخلی چین به عنوان بدنه اصلی فعالیت داشته باشد. شین هوا با اشاره به اینکه رهبر چین در طول ۵ سال گذشته همواره در مسیر ارتقاء معیشت مردم کشورش تلاش کرده است، نوشت چین در پایان سال ۲۰۱۵ میلادی، بیش از ۵۴ میلیون نفر ساکن روستایی داشت که در فقر زندگی می کردند، رهبر چین با فرماندهی مسیر مبارزه چین علیه فقر، برنامه های کاری مشخص و اقدامات هدفمندی را ارائه کرد و توانست تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی فقر چین را به ۰.۶ درصد کاهش دهد. چین در حال حاضر در مراحل پایانی ریشه کن کردن فقر قرار دارد؛‌ رهبر چین در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر سال جاری تاکید کرد که چین به تحقق اهداف ریشه کن کردن فقر که در دستور کار توسعه پایدار ۲۰۳۰ تعریف شده است، اطمینان دارد و ۱۰ سال زودتر از این برنامه ریزی به این هدف می رسد. چین در طول سیزدهمین طرح ۵ ساله توسعه خود اقداماتی را برای حذف نگرانی های مردمی اتخاذ کرد از جمله اینکه بیش از ۶۰ میلیون فرصت شغلی جدید شهری ایجاد کرد؛ بیش از ۵۰ میلیون نفر از ساکنان شهری را از مسکن های نامناسب بیرون کشید و به منازل جدید نقل مکان داد؛ تقریبا ۳۰ میلیون نفر از افراد سالمند را تحت پوشش یارانه های خدمات درمانی قرار داد و تعداد کسانی که به دلیل فقر ترک تحصیل می کنند را به صفر رساند. بر اساس این گزارش، متوسط امید به زندگی مردم در چین تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی به ۷۷.۳ سال رسید و بیش از ۹۵ درصد از جمعیت چین تحت پوشش برنامه های اساسی بیمه های درمانی قرار گرفتند. رهبر چین در واکنش به شیوع ناگهانی کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ میلادی، جنگ علیه این ویروس را آغاز کرد و نسبت به جان هیچ کسی بی تفاوت نماند و تمام هزینه های پزشکی بیماران مبتلا به کرونا را پرداخت؛ چین در سال ۲۰۲۰ میلادی اولین کشوری شد که کووید-۱۹ را تحت کنترل گرفت و مشاغل و مدارس خود را بازگشایی کرد. شین هوا در پایان این گزارش نوشت چین در طول ۵ سال آتی وارد فاز جدیدی از توسعه خواهد شد و سفر جدید خود را به سمت ساخت یک کشور سوسیالیستی مدرن پیش خواهد گرفت؛ پنجمین پلنوم نوزدهمین کمیته مرکزی حزب کمونیست چین نیز که زمان برگزاری آن از روزهای ۲۶ تا ۲۹ اکتبر در پکن برنامه ریزی شده است، به بررسی پیشنهادات مربوط به دستور کار توسعه چین و جدول بندی مسیر حرکت چین در آینده خواهد پرداخت. ۳۱۱۳۱۱/ کد خبر ۱۴۴۸۶۹۷[/cl-popup]
  • خبرگزاری صدا و سیما:
  1. گزارش خالق وردی از پکن / هشدار پکن درباره پرواز‌های جاسوسی آمریکا
  2. وزارت دادگستری آمریکا / بازداشت ۵ نفر در آمریکا به اتهام جاسوسی برای چین
  • خبرآنلاین:
  1. دستاوردهای تاریخی سیزدهمین طرح توسعه چین تحت رهبری شی‌جین‌پینگ
  • خبرگزاری تسنیم:
  1. افزایش سهم چین در تجارت خارجی اتحادیه اقتصادی اوراسیا به ۲۰ درصد
  2. بانک بریکس ۱۰ میلیارد دلار کمک اضطراری برای مقابله با کرونا در نظر گرفت
  3. واکنش چین به اتهام نسل کشی مسلمانان در سین کیانگ
  • پایگاه خبری بانکداری الکترونیک:
  1. [cl-popup title=”ارز دیجیتال ملی چین با وی‌چت و علی‌پی کار خواهد کرد” show_on=”text” btn_label=”خبر منتخب – ارز دیجیتال ملی چین با وی‌چت و علی‌پی کار خواهد کرد” align=”right” size=”xl”]با نزدیک‌تر شدن به مراحل پایانی توسعه ارز دیجیتال ملی چین، جزئیات بیشتری نیز از نحوه عملکرد این ارز دیجیتال منتشر می‌شود. در تازه‌ترین اطلاعات منتشرشده از این ارز دیجیتال ملی، آمده است که یوان دیجیتال با شبکه‌های پرداخت این کشور سازگار خواهد بود. به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، ظاهراً یوان دیجیتال که قرار است در آینده‌ای نزدیک رونمایی شود، با شبکه‌های اصلی پرداخت داخل این کشور نظیر وی‌چت (WeChat) و علی‌پی (AliPay) سازگار خواهد بود. مو چانگ‌چون (Mu Changchun)، رئیس موسسه تحقیقاتی ارز دیجیتال بانک مرکزی چین، در اظهارنظری عنوان کرده است که یوان دیجیتال با کیف پول‌های پرداخت موبایلی اصلی این کشور نظیر وی‌چت‌پی و علی‌پی سازگار خواهد بود. بر اساس گزارش وب‌سایت خبری چاینا مورنینگ پست (China Morning Post)، مو چانگ‌چون در یک کنفرانس خبری اعلام کرده است که یوان دیجیتال با وی‌چت‌پی و علی‌پی رقابت نخواهد کرد. او در این رابطه گفته است: آن‌ها به حوزه‌ای مشابه تعلق ندارند. وی‌چت و علی‌پی کیف پول هستند، در حالی که یوان دیجیتال پولی است که درون این کیف پول قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد اظهارات اخیر مقامات بانک مرکزی با گزارش‌های قبلی منابع محلی که مدعی شده بودند چین احتمالاً ارز دیجیتال خودش را به‌عنوان جایگزین دو غول پرداختی راه‌اندازی می‌کند، مغایرت دارد. در حال حاضر یوان دیجیتال از طریق یک اپلیکیشن انحصاری برای کاربران محدودی قابل استفاده است. در کنفرانس مذکور، مو چانگ‌چون افزود که کیف پول‌های موبایلی یوان دیجیتال با مشکلی به اسم «جعل» مواجه هستند. او در ادامه ضمن «قدیمی» خواندن این مشکل، اضافه کرد که کیف پول‌های جعلی متعددی برای یوان دیجیتال در بازار وجود دارند. رئیس موسسه تحقیقاتی ارز دیجیتال بانک مرکزی چین افزود تنها در صورتی می‌توان اثرات کیف پول‌های جعلی یوان دیجیتال را کاهش داد که تمام طرف‌های درگیر از بانک مرکزی گرفته تا کاربران، اقدامات امنیتی و حفاظتی لازم را در این زمینه انجام دهند. آقای مو در سخنان دیگری عنوان کرده است که یوان دیجیتال بر روی زیرساخت‌های متمرکز عمل می‌کند و این ویژگی، یوان دیجیتال را از ارزهای خصوصی نظیر لیبرا فیس‌بوک و بیت کوین متمایز می‌کند. گفتنی است که چین یکی از کشورهای پیشرو در عرضه ارز دیجیتال ملی است. هفته گذشته این کشور پیش‌نویس قانونی را منتشر کرد که یک چارچوب و مشروعیت نظارتی برای یوان دیجیتال فراهم می‌کند. در حال حاضر بانک مرکزی چین در حال اجرای برنامه‌های آزمایشی در سراسر این کشور برای ترویج ارز دیجیتال ملی است. در یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های آزمایشی، مقامات محلی ۱٫۵ میلیون یوان دیجیتال را بین ۵۰ هزار نفر تقسیم کردند. گفتنی است ۱٫۹ میلیون نفر برای شرکت در این طرح ثبت‌نام کرده بودند. منبع ارز دیجیتال[/cl-popup]

 

↓ فایل PDF شرح خبر ها

[cl-popup title=”خبرهای منتخب” show_on=”load” size=”l”]

  1. نزاع اقتصادی آمریکا و چین به ضرر هر دو کشور شده است / دو بازنده بزرگ جنگ سرد تکنولوژی
  2. آثار ادبیات کلاسیک فارسی به زبان چینی ترجمه می‌شود
  3. صندوق علمی راه ابریشم از ۱۱ فعالیت محققان ایران و چین حمایت می‌کند
  4. دستاوردهای تاریخی سیزدهمین طرح توسعه چین تحت رهبری شی‌جین‌پینگ
  5. ارز دیجیتال ملی چین با وی‌چت و علی‌پی کار خواهد کرد

 

 [/cl-popup]

مطالب مرتبط

2025-05-11

ژنگ هه و خلیج فارس – گواهی تاریخی جاده ابریشم دریایی


اطلاعات بیشتر
2025-05-10

“روز بین المللی زبان چینی” ۲۰۲۵


اطلاعات بیشتر
2025-05-09

میلاد امام رضا علیه‌السلام


اطلاعات بیشتر

تماس با ما

تلفن تماس:
٠٩١٢١١٤١٧٨٢ آقای جعفرى – دبیر انجمن
٠٩١٢٣٠٥١٨٨٤ آقای الهامى -مدیر تارگاه
09124122160 خانم بهجتی- کارگروه عضویت
پست الکترونیک:
info[@]ircfa.com

نقشه

نشانی : تهران، شهرک غرب، خیابان سیمای ایران، بین هفتم کوچه مرداد ، پلاک 7 کدپستی 1467634867

لینک های مفید

سفارت چین در ایران

سفارت ایران در چین

مرکز تحقیقات چین، دانشگاه علامه طباطبایی

مرکز پژوهشی آسیا دانشگاه تهران

مرکز پژوهشی جاده ابریشم، دانشگاه شهید بهشتی

رادیو بین المللی چین

مرکز کنفوسیوس دانشگاه تهران

تمام حقوق این سایت متعلق به انجمن دوستی ایران و چین می باشد. (All Right Reserved By ircfa)

div>